1.7.17

Απέπεμψαν από την «Ώρα Αποφάσεων» τον Γιάννη Ραγκούση...

 Απέπεμψαν από την «Ώρα Αποφάσεων» τον Γιάννη Ραγκούση επειδή είπε ότι θα πάει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ - Mediaεπειδή είπε ότι θα πάει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ...

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στην "Ώρα Αποφάσεων" μετά την απόφαση του Γιάννη Ραγκούση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά, από τη στιγμή που...
ικανοποιήθηκε ο οδικός χάρτης που επεδίωκαν. Η "σπουδή" Ραγκούση φαίνεται απογοήτευσε τους δύο εναπομείναντες Διαμαντοπούλου - Φλωρίδη που αποφάσισαν να συνεχίσουν χωρίς αυτόν. Το κοινοποίησε ο ίδιος μέσω facebook αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ραγκούσης τις προηγούμενες μέρες είχε λάβει αποστάσεις από την απόφαση των Διαμαντοπούλου -Φλωρίδη να μην παραβρεθούν στο Ιδρυτικό Συνέδριο επειδή έλαβαν προσωπικές προσκλήσεις και όχι ως "Ώρα Αποφάσεων" και είχε πει ότι περιμένει έργα και όχι λόγια και δεν είναι το πρόβλημα ο τύπος των προσκλήσεων.

Η Διαμαντοπούλου μόλις προχτές σε πολιτική εκδήλωση στον Πειραιά, όπου βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Θ. Θεοχαρόπουλο ήταν γεμάτη αιχμές για τη ΔΗΣΥ στην οποία καταλόγισε κρατισμό, δείχνοντας με τη στάση της ότι έχει πάρει σαφείς αποστάσεις. Παρότι πρώην σύντροφοί της σχολιάζουν ότι η ίδια έχει πάρει κεντροδεξιά κατεύθυνση αναζητώντας προεκλογική αξιοποίηση η ίδια το διαψεύδει κατηγορηματικά δηλώνοντας ότι μένει στον προοδευτικό χώρο.

Πάντως στις χτεσινές εξελίξεις όπου ο Ραγκούσης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την...αποπομπή του από την πρωτοβουλία που είχε στόχο την ενότητα της Κεντροαριστεράς διαπιστώθηκε η αναβάθμιση του ρόλου του Γιάννη Δατσέρη, που είχε αναλάβει εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ τον διάλογο με το Ποτάμι πέρσι το καλοκαίρι και όταν αυτός ναυάγησε ο ίδιος αποχώρησε, κινώντας τα νήματα, σε οργανωτικό επίπεδο, της "Ωρας Αποφάσεων". Στην ανάρτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρει:

"Αν θέλετε το πιστεύετε.

Επειδή είπα ότι θα μιλήσω στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ - μετά τις ανακοινώσεις της Φ.Γεννηματά που ταυτίζονται με τις αποφάσεις της Ώρας Αποφάσεων - εκδόθηκε η ακόλουθη απίστευτη - και νομίζω όχι πολύ προοδευτική - ανακοίνωση :

"Η Ώρα Αποφάσεων έχει συγκεκριμένες θέσεις, εκφράζεται ενιαία και τοποθετείται συλλογικά.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επέλεξε να διαφοροποιηθεί. Η απόφασή του να παραστεί και να μιλήσει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ είναι φυσικά σεβαστή σε προσωπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διέρρηξε τη συλλογική μας λειτουργία προσπαθώντας να προκαταλάβει αποφάσεις.

Οι δρόμοι μας χώρισαν.

Οι Ιδρυτές της Ώρας Αποφάσεων

Γιάννης Δατσέρης , Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης."

Υ.Γ. Ναι. Μιλούμε για το ίδιο Συνέδριο που μιλούν κ.Μητσοτάκης, ο κ.Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι ακόμη."

Πάντως μετά το ρήγμα στους κόλπους με την αποπομπή του Ραγκούση δείχνει ότι η πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη μένει στο περιθώριο χωρίς ουσιαστική κοινωνική αναφορά, αλλά και ζητούμενο αφού η αναδιοργάνωση της Κεντροαριστεράς δεν φαίνεται να "υποτάσσεται" στα σχέδιά τους...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: