1.7.17

Το νέο (ακρο)δεξιό αφήγημα...

Γεμίσαμε χουντολάγνους τελευταία...

Οι παλιές γειτονιές ποτέ δεν παύουν να σε εκπλήσσουν. Κατέβηκα τις προάλλες για καφέ στην Φωκίωνος. Στο μπροστινό τραπέζι, ένας μεσήλικας ανέλυε σε κάτι άτυχους, «τα καλά της Χούντας». Οι...
συνομιλητές του, μάλλον καλύτερα το κοινό του, αφού ποτέ δεν τους άφηνε να μιλήσουν, ασπρομάλληδες εξηντάρηδες.

Υπάρχουν αστοί, πρώην αστοί και λούμπεν μικροαστοί, που ακόμα θυμούνται με μίσος την εποχή που ήρθαν οι άπλυτοι το 81 και τρούπωσαν και αυτοί στο δημόσιο που από τον εμφύλιο και μέχρι τότε ήταν αποκλειστική νομή και κατοχή τους.

«Μα είναι δυνατόν να πιστεύετε όλη αυτήν την μπολσεβίκικη προπαγάνδα; Αν δεν είχαν σπάσει τότε τη ΜΟΜΑ στα δύο τώρα θα βλέπατε». Και άλλες παρόμοιες μπούρδες.

Αυτοί είναι ο κόσμος στον οποίο ποντάρει να «ψαρέψει» ψήφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτούς είχε στο μυαλό του όταν δήλωνε τις προάλλες σε ξένη ιστοσελίδα ότι «η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει. Η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά«.

Δεν είναι βέβαια μόνο ο Κυριάκος. Να, ο καθηγητής εξ Αμερικής, που μας ζάλισε τον έρωτα από τη αρχή της κρίσης, για το πόσο παρεξηγημένοι ήταν οι δοσίλογοι, τώρα μας λέει ότι η Χούντα, τι ήταν μωρέ; Ένα διάλειμμα ήταν. Όλοι την γούσταραν, άνθισαν οι τέχνες, η οικονομία και στο τέλος μας πήγε ομαλά και στην Δημοκρατία. Λες και χρειάζεται να γίνεις καθηγητής στο Yale για να ξεφουρνίζεις τις ίδιες μπαρούφες που πετάει ο κάθε «ένας Παπαδόπουλος χρειάζεται, Γιώργαρε λείπεις«.

Πετάγεται τις προάλλες και ο άλλος ο «διανοούμενος» της Καθημερινής με το φουντωτό μαλλί και λέει «οι αριστερές κυβερνήσεις αν είναι ανάγκη πέφτουν και με άλλους τρόπους… όπως έπεσε ο Αλιέντε». Πόσο πιο απλά να ζητήσει πραξικόπημα ο άνθρωπος;

Γεμίσαμε χουντολάγνους τελευταία. Από την άλλη βέβαια μπορεί και να έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι ιδεολόγοι της δεξιάς ότι το πουλέν τους -ο Κυριάκος ντε- δεν πολυτραβάει και πρέπει να αλλάξουν το αφήγημα. Να πάνε σε πιο δραστικές λύσεις γιατί δεν τσουλάει η κατάσταση με τις εκλογές, στις οποίες, όπως έλεγε και εκείνη η ξαδέρφη του Κυριάκου, η Λυμπεράκη: «οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές«.

Μέχρι τότε όμως το ΠΑΜΑΚ θα δείχνει στις δημοσκοπήσεις του ότι ο Κυριάκος έχει φτάσει το 70%. Ότι όλοι κουτσοί, στραβοί είδαν το Φως το αληθινό και βρήκαν στο γουρλομάτικο παιδί, τον Σωτήρα επί γης.

Σκέψου αναγνώστη μου, ότι μετά από τον χουντικό, πέρασε απ’ τη Φωκίωνος και ένας ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ με μικρόφωνο και ρώταγε: «Θέλετε Κυριάκο ή να έρθει κόκκινη σκόνη από την Αίγυπτο;«. «Μα Κυριάκο, θέλει και ρώτημα; Αν είναι δυνατόν«.

Θεέ μου σκέφτηκα, θα ρίξω Κυριάκο και ας μου βγει και σε κακό, δεν πειράζει. Δεν αντέχω να βλέπω όλον αυτόν τον ακροδεξιό συρφετό να σαπίζει μέρα με την μέρα από το σαράκι της εξουσίας και της κουτάλας που έχασε… θα τρελαθούν οι καημένοι. Έχουν ήδη τρελαθεί...

Δρ. Γάιος Μπάλταρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: