26.5.17

Συμφωνία Κυβέρνησης - Παναθηναϊκού για το γήπεδο στου Γουδή...


Σειρά κοινών δράσεων σε μια σειρά τομείς, από το περιβάλλον μέχρι την τόνωση της επιχειρηματικότητας, προβλέπει τo...
μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Παναθηναϊκού, για το νέο γήπεδο που θα στεγάσει το «τριφύλλι» στου Γουδή, που υπέγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής ΥΠΕΜ, Σωκράτης Φάμελλος και o πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος.

Το μνημόνιο προβλέπει δράσεις μεταξύ υπουργείου και Παναθηναϊκού με στόχο την άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία κοινωνικά ωφέλιμων υποδομών πρασίνου, αθλητισμού, αναψυχής και παράλληλα, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης, μέσα από ένα σύνολο αστικών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο της Τετραπλής Ανάπλασης της Αθήνας του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Σύμφωνα με το περιεχόμενο του μνημονίου, στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου βρίσκεται η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού, προβλέπεται η δημιουργία αστικού πάρκου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί η ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων για τον σύλλογο, σε χώρο αποδοχής του ιδίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάσει την πρόταση του Παναθηναϊκού για ανέγερση των παραπάνω εγκαταστάσεων στου Γουδή.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας, στην οποία θα συμμετέχει, μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης α' και β΄ βαθμού και ο Παναθηναϊκός

Η ομάδα εργασίας θα αναλάβει την ευθύνη να υποστηρίξει επιστημονικά, καθώς και σε επίπεδο τεκμηρίωσης του δημόσιου διαλόγου, το Σχέδιο της Τετραπλής Ανάπλασης...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: