5.5.17

Κρύβουν τα αυθαίρετα οι δήμοι...

Κρύβουν τα αυθαίρετα οι δήμοι και μπλοκάρουν τους δασικούς χάρτεςκαι μπλοκάρουν τους δασικούς χάρτες...

Τον κίνδυνο να μείνει στα χαρτιά η κύρωση των δασικών χαρτών, προκαλώντας απώλειες ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και...
μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες, δημιουργεί η άρνηση των δήμων να προσκομίσουν στοιχεία, σχετικά με τα όρια των οικισμών τους αλλά και τα αυθαίρετα.

Το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι υπεύθυνοι για την επισήμανση στους Δασικούς Χάρτες των ορίων των οικισμών, όπως τα όρια αυτά έχουν εγκριθεί με πράξεις της Διοίκησης και των ορίων των οικισμών που έχουν οριοθετηθεί με άλλες διατάξεις.

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, απέστειλε στην ΚΕΔΕ την τρίτη κατά σειρά επιστολή από τις αρχές του χρόνου, με την οποία ζητά να προχωρήσουν οι διαδικασίες, επισημαίνοντας τις συνέπειες για τους πολίτες από την μεγάλη αδράνεια των ΟΤΑ.

Στο υπουργείο αναφέρουν ότι 4 στους 10 δήμους δεν έχουν δώσει στοιχεία και χωρίζουν τους ΟΤΑ σε δύο κατηγορίες. Εκείνους που προσκόμισαν ελλιπή στοιχεία και δεν έδωσαν ακριβή αριθμό αυθαίρετων οικισμών οπότε θα χρειαστεί να δώσουν και συμπληρωματικά στοιχεία και όσους δεν προσήλθαν ποτέ στις υπηρεσίες.

«Η ανταπόκριση των Δήμων, στην ανωτέρω υποχρέωσή τους, είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αμφισβητήσεις για περιοχές κατοικίας και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, να κινδυνεύουν με απώλεια δικαιωμάτων σε περιοχές οικιστικών πυκνώσεων και να υπονομεύεται μελλοντικά το έργο των Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων» αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: