1.5.17

Στην Αθήνα η 3η σύνοδος συνεργασίας...

Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων...

Με τη συμμετοχή άνω των 50 εκπροσώπων υπουργείων, Οργανισμών και κλαδικών φορέων από ελληνικής πλευράς και...
πάνω από 70 εκπροσώπων αντίστοιχων υπουργείων και φορέων από εμιρατινής πλευράς, θα πραγματοποιηθεί, στις 3 και 4 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η 3η Σύνοδος της Μεικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), με συμπροέδρους τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, και τον υπουργό Επικρατείας της χώρας Δρ. Σουλτάν Μπιν Αχμάντ Αλ Γιάμπερ.

Κεντρικός στόχος της ΜΔΕ είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως είναι, κυρίως, το εμπόριο, οι επενδύσεις, η ενέργεια και ο τουρισμός.

Οι εργασίες της Μεικτής Επιτροπής θα ολοκληρωθούν την 4η Μαΐου, με την επίσημη τελετή υπογραφής των συμφωνηθέντων πρακτικών της Συνόδου, διμερών συμφωνιών, καθώς και των μνημονίων συνεργασίας μεταξύ φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα ακολουθήσει επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή 200 περίπου ελληνικών και εμιρατινών επιχειρήσεων, του οποίου την έναρξη των εργασιών θα χαιρετίσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο Εμιρατινός υπουργός Επικρατείας, Δρ. Σουλτάν Μπιν Αχμάντ Αλ Γιάμπερ.

Στο συνέδριο θα απευθύνει ομιλία στους εκπροσώπους των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργος Τσίπρας.

Παρεμβάσεις, από ελληνικής πλευράς, θα κάνουν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο αναπληρωτής διευθυντής Υποστήριξης Επενδύσεων του Enterprise Greece, Ηλίας Ηλιάδης.

Οι εργασίες, σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: