22.4.17

Η "ατέλειωτη σφαγή των ποδηλατών" στην Ιταλία...

 Ένας ποδηλάτης νεκρός κάθε 35 ώρες!
Μεταξυ αυτών κι ο γνωστος ποδηλάτης, Michele Scarponi...
Για «ατέλειωτη σφαγή των ποδηλατών» στην Ιταλία κάνει λόγο η...
εφημερίδα "Ρεπούμπλικα", με αφορμή το θάνατο το πρωί σε τροχαίο του 37χρονου πρωταθλητή Michele Scarponi, την ώρα που έκανε προπόνηση με το ποδήλατο του.
   Η εφημερίδα σοκάρει με την αποκάλυψη ότι ένας ποδηλάτης σκοτώνεται στη χώρα κάθε 35 ώρες, με τα θύματα να συνθλίβονται συχνά κάτω από ι.χ. και φορτηγά. 
  Η στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας έχει ανακοινώσει ότι το 2015, τουλάχιστον 45 άνθρωποι την ημέρα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα και δυστυχήματα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 252 ποδηλάτες, ένας κάθε 35 ώρες.  
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ασφάλεια των ποδηλατών είναι ένα ζήτημα που η ιταλική κυβέρνηση και οι αρχές έχουν αποτύχει να το αντιμετωπίσουν ως σήμερα. 
Πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Μεταφορών Riccardo Nencini, επιβεβαίωσε την ανάγκη και τον επείγοντα χαρακτήρα του νόμου για την προστασία των ποδηλατών. 
Στα τέλη Μαρτίου παρουσιάστηκε στη Γερουσία το νομοσχέδιο  «Salvaiciclisti» με αλλαγές στον ΚΟΚ, οι οποίες αφορούν  την προστασία της ασφάλειας των ποδηλατών. 
Ένα από τα μέτρα είναι ότι απαγορεύεται ένα άλλο όχημα να προσπεράσει ποδήλατο σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου.  
 Πρόκειται, όπως σημειώνει η εφημερίδα, για μια καθυστερημένη πρωτοβουλία που χρειάστηκε 5 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος  #Salvaiciclisti για να φτάσει στη Βουλή, την ώρα που η σφαγή των ποδηλατών συνεχιζόταν καθημερινά   
Η τελευταία περίπτωση απώλειας ζωής ποδηλάτη είναι η σημερινή του πρωταθλητή Michele Scarponi  που στα 37 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού, αφήνοντας πίσω του τα δίδυμά παιδιά του και τη σύζυγό του. 
  Το ερώτημα είναι πλέον «ποιος θα είναι ο επόμενος», καταλήγει η εφημερίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: