1.2.17

Το Plan Β του Τσίπρα...

Το Plan Β του Τσίπρα: Κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής Κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής...

newpost.gr

Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τη διαπραγμάτευση να παραμένει ακόμα ανοιχτή και το...
ρόλο του ΔΝΤ να είναι ακόμα μετεώρος, φέρνουν στον αφρό καινούρια πολιτικά σενάρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τάκη Χατζή που μετέδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στο ''Ακραίως'', υπάρχει ένα σχέδιο στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο θα ανασύρει από το συρτάρι εαν οι εταίροι επιμείνουν σε παράλογες απαιτήσεις και δεν κλείσει η διαπραγμάτευση, δεδομένου ότι, όπως έχει δηλώσει δημοσίως πολλές φορές, δεν θέλει να προχωρήσει σε εκλογές. 

Το Plan B λοιπόν του πρωθυπουργού είναι να απευθύνει πρόταση στη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Ένωση Κεντρώων, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας για να διαχειριστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα βρίσκεται η χώρα. 

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σχέδιο πρωθυπουργός δεν θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας αλλά θα προταθεί πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. 

Στο σχέδιο αυτό είναι προφανές ότι δεν θα χρειαστεί διάλυση της Βουλής και θα τυγχάνει ευρύτατης κοινοβουλευτικής υποστήριξης, προκειμένου να προχωρήσει και σε δύσκολες αποφάσεις. 

Σε περίπτωση άρνησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αποδεχθούν αυτή την πρόταση, ο Αλέξης Τσίπρας θα τους καταγγείλει για ανευθυνότητα και μικροπολιτική σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον δικό του ρόλου ως υπεύθυνου ηγέτη.

Οπότε, χρεώνοντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης την απόρριψη της συνεργασίας για τη σωτηρία της χώρας, τότε ελεύθερα θα μπορεί να προχωρήσει σε εκλογές... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: