1.2.17

Φυλλάδια για τις κινητοποιήσεις τους μοιράζουν οι αγρότες...

Φυλλάδια για τις κινητοποιήσεις τους μοιράζουν οι αγρότεςΠερισσότερα από 2.000 φυλλάδια με τα αιτήματά τους διανέμουν σήμερα στη λαϊκή αγορά της Καστοριάς οι αγρότες που...
συμμετέχουν στο μπλόκο που στήθηκε από τις 30 Ιανουαρίου στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Αύριο Πέμπτη 2Φεβρουαρίου οι ίδιοι προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό, από τις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες, στο τελωνείο της περιοχής, όπου γίνεται εκτελωνισμός των προϊόντων.

«Στόχος του αποκλεισμού είναι να αναδείξουμε τη διάσταση των ελληνοποιήσεων, κυρίως φασόλια και μήλα, πρακτική που έχει ρημάξει την αγορά, οδηγώντας σε σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγωγών» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος.

Για την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου έχει αποφασιστεί η διοργάνωση Παναγροτικού Συλλαλητηρίου στο κέντρο της Καστοριάς και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μόσχος απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα προς όλους του πολίτες, από όποια επαγγελματική τάξη και αν προέρχονται, προκειμένου να συμμετάσχουν.

Τονίζεται ότι, βάσει της απόφασης που έλαβαν πρόσφατα σε ευρεία σύσκεψή τους οι επικεφαλής των συντονιστικών Δυτικής Μακεδονίας, έως και αύριο αναμένεται να έχουν στηθεί τα αγροτικά μπλόκα, στα περισσότερα σημεία που έχουν επιλεγεί.

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Μόσχος, οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας αγροτών και κτηνοτρόφων, επιβραδύνει τα σχέδια των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή και οι δύο προαναφερόμενοι παράγοντες, αποθαρρύνουν πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους να βγουν στους δρόμους.

Στο Καλονέρι Βοείου, στήθηκε το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση πήραν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας. Στο μεταξύ, στήθηκε και το μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας επίσης, από αγρότες και κτηνοτρόφους των Πύργων Πτολεμαϊδας.

Επισημαίνεται ότι αύριο συνεδριάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φλώρινα, χωριών Βοίου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να καθορίσουν το ακριβές σημείο όπου και θα στήσουν άμεσα το μπλόκο τους...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: