1.2.17

Μητσοτάκης: Ανεβήκατε με ψέματα, πέφτετε με λασπολογίες...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη...
διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως την «πιο αποτυχημένη και βλαβερή μετά τη μεταπολίτευση». Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει από την εξουσία το συντομότερο δυνατόν, γιατί δεν έχει το δικαίωμα να συμπαρασύρει τη χώρα στον γκρεμό.

«Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο ψεύτικων υποσχέσεων και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας. Ο λαϊκισμός στις μέρες σας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε:

«Για να επιβραδύνετε την κατάρρευσή σας επιχειρείτε να ορθώσετε δύο αναχώματα. Κομματικό κράτος και νέα διαπλοκή».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πιο δηλητηριώδη» τη νέα από την παλιά διαπλοκή, ενώ χαρακτήρισε «φιάσκο» και «πρότυπο διαπλοκής» την υπόθεση με τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. «Μόνο εσείς κ.Τσίπρα & ο κ.Παππάς, όταν δεν είναι απασχολημένος με τις διαστημικές του αναζητήσεις, πιστεύετε ότι καταπολεμήσατε τη διαφθορά», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα. Μόνο που εσείς κ. Τσίπρα δεν την πολεμήσατε αλλά επιχειρήσατε να κάνετε συναλλαγή μαζί της», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποίησε την Εξεταστική Επιτροπή ως μέσο εκφοβισμού των τραπεζικών στελεχών και των ΜΜΕ, σημειώνοντας:

«Φροντίσατε να στείλετε και σαφές μήνυμα: Αν δεν τα βρουν μαζί σας, θα έχουν την τύχη του κ. Ψυχάρη και του ΔΟΛ. Η Εξεταστική αυτή ήταν κ. Τσίπρα η ευκαιρία για εσάς να τα βρείτε με την παλιά διαπλοκή και να δημιουργήσετε τη νέα».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ «πόρισμα του αόρατου χεριού και της λογοκλοπής».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη περί δραχμής είπε:

«Τολμάτε να κατηγορείτε εμάς ότι συντασσόμαστε με τον Σόιμπλε, ενώ δικά σας στελέχη ανακινούν το θέμα επιστροφής στη δραχμή και μάλιστα σε ταραγμένες εποχές, που αρκετοί θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «υπερβολικά» τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, αλλά όπως είπε «αυτό είναι το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα, της τραγικής ανικανότητάς του και της βαθιάς άρνησής του να υλοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζονται». «Αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα τα νέα μέτρα λιτότητας».

«Το δίλημμα το 2015 ήταν "Grexit ή 3ο Μνημόνιο". Σήμερα, πηγαίνετε να το κάνετε "Grexit ή 4ο Μνημόνιο". Επαναλαμβάνετε διαρκώς τα ίδια λάθη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. «Δεν θα σας επιτρέψουμε να παίξετε τις τύχες της χώρας στα ζάρια», επεσήμανε.

«Όσο η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τόσο θα ενισχύεται η αναξιοπιστία της χώρας», πρόσθεσε, ενώ αναφέθηκε και στην ομολογία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: