1.2.17

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί...

Νέα συνάντηση έχουν σήμερα στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο...
Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να συζητήσουν για την περαιτέρω διαδικασία και μεθοδολογία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε χαρακτήρισε «κρίσιμη» τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, γιατί, όπως είπε, θα πρέπει να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.
Ερωτηθείς αν είναι η στιγμή να υπάρξει «πάρε-δώσε» για να προχωρήσει η διαδικασία, απάντησε πως «ίσως δεν είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο», σημειώνοντας ότι «θα είναι κέρδος και για τις δυο πλευρές».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε μετά την τελευταία του συνάντηση με τον κ. Ακιντζί στις 26 Ιανουαρίου ότι αποφασίστηκε ο διάλογος συνεχιστεί στην Κύπρο, εφ' όλης της ύλης, με την αποφασιστικότητα, όπως είπε, «να εργαστούμε έτσι ώστε να σμικρυνθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν ή αν είναι δυνατόν να υπάρξει κατάληξη στα πλείστα όσα των θεμάτων». «Συνέχιση εφ' όλης της ύλης, το επαναλαμβάνω, και εννοώ και τα έξι κεφάλαια», πρόσθεσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: