1.1.17

«Θα συνεχίσουμε την πολιτική αναδιανομής εάν όλα πάνε καλά»....


Την εκτίμηση ότι οι εκκρεμότητες της αξιολόγησης μπορεί να κλείσουν τις επόμενες εβδομάδες κάνει ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο...
υπουργός Οικονομίας σημειώνει ότι εάν όλα πάνε καλά η κυβέρνηση θα συνεχίσει την αναδιανεμητική πολιτική της.

Ο Σταθάκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις στα θέματα που εκείνη θεωρεί ως υψίστης προτεραιότητας. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική αναδιανομής εάν όλα πάνε καλά.

Εμφανίζεται, ακόμη, αισιόδοξος πως οι εκκρεμότητες της αξιολόγησης μπορεί να κλείσουν τις επόμενες εβδομάδες τονίζοντας ότι «έχει ήδη επέλθει συμφωνία» κατ' ουσίαν, με όλες τις πλευρές να συγκλίνουν στην ανάγκη λύσης μέσα στον Ιανουάριο.

Στο μεγάλο «αγκάθι» της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι χρειάζονται πιο γενναίες αποφάσεις από την πλευρά του Ταμείου ή συμβιβαστικές λύσεις, που θα είναι όμως συμβατές με το πλαίσιο συμφωνίας που ήδη έχει επιτευχθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Η αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και αυτό πιστεύω το αντιλαμβάνονται οι συνομιλητές μας στο εξωτερικό», είναι η απάντηση που δίνει στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: