1.1.17

Παγωμένη Πρωτοχρονιά...

Υποχωρεί ο χιονιάς, παραμένει το τσουχτερό κρύο...
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν και σήμερα σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να κάνει βουτιά ακόμα και στους...
-10 βαθμούς παρά τη μικρή άνοδο τις μεσημβρινές ώρες. 

Παγετός κατά τόπου ισχυρός θα σημειωθεί στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Ενδεικτικά η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -10 έως 6 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από -3 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 11, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 0 έως 6, και στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου από 2 έως 9.

Στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις στις Κυκλάδες, την Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο ή βροχή στα πεδινά του νομού. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα σε όλο το νομό με εξαίρεση το κέντρο των Αθηνών και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά και από το μεσημέρι θα αποσυρθούν. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλο το νομό, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: