1.12.16

Μοσκοβισί: Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες με Αθήνα, αλλά...

Αποτέλεσμα εικόνας για Μοσκοβισί ...μένει ακόμα δουλειά μέχρι τη συμφωνία...
Οι συνομιλίες με την Ελλάδα προχωρούν, οι δυο πλευρές προσεγγίζουν η μια την άλλη, αλλά χρειάζεται...
ακόμη δουλειά να γίνει μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται, οι θέσεις είναι όλο και πιο κοντά, αλλά μένει ακόμη δουλειά να γίνει».

Υπογράμμισε, επίσης, τη βεβαιότητά του ότι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης (86 δισ. ευρώ) είναι εφικτή.

Αυτό θα επιτρέψει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες στις 5 Δεκεμβρίου, να εκκινήσουν τις συζητήσεις και για «μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη μείωση του ελληνικού χρέους μετά το τέλος του προγράμματος το 2018», ανέφερε.

Ο Γάλλος επίτροπος αναφέρθηκε επίσης σε μια «δυναμική επιτυχίας» που υπάρχει αυτή τη στιγμή γύρω από την Ελλάδα, η οποία είναι εμφανής στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων για το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο τέλος του δρόμου». 

Ο κ. Μοσκοβισί τέλος κάλεσε «όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται τις επόμενες ώρες και μέρες πριν το Eurogroup» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε κάθε περίπτωση τη Δευτέρα θα γίνει μια «εποικοδομητική» συζήτηση για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: