2.12.16

Στο Αμπού Ντάμπι με το μυαλό στις Βρυξέλλες...

Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολάντ στη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο Παρίσι, στις 25 ΑυγούστουΣειρά επαφών θα έχει εκτός των συνόρων ο Έλληνας πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα και ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το...
κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Η απόσταση ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές είναι μικρές, αλλά ακόμα υπαρκτές με το τοπίο να αρχίσει να ξεκαθαρίζει καθώς τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών (Eurogroup).

Συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ

O Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Αμπού Ντάμπι από σήμερα έως τις 4 Δεκεμβρίου επ’ αφορμή της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί (πιθανότατα το Σάββατο) με τον Φρανσουά Ολάντ καθώς και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στις επαφές του με τον πρόεδρο της Γαλλίας αναμένεται να του περιγράψει το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με τους δανειστές και να εξηγήσει τη σημασία που έχει για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας η ολοκλήρωση των βασικότερων σημείων της αξιολόγησης τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός στις 8 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ και στις 14 και 15 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: