1.10.16

Τσιρώνης: Η κυβέρνησή μας δεν πουλάει το νερό...

Τσιρώνης: Η κυβέρνησή μας δεν πουλάει το νερό - Media«Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το νερό ως δημόσιο αγαθό και προχώρησε στις νομοτεχνικές ενέργειες που θα το διασφαλίζουν, […] μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως από τη δική μας κυβέρνηση το νερό δεν θα πουληθεί» τονίζει σε συνέντευξη που...
παραχώρησε στο ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Συγκρεκριμένα, ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και οι ΑΝΕΛ, είμαστε σύσσωμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Δεν έχει ποτέ συζητηθεί αυτό το θέμα ώστε να μιλάμε για κρίση και για διάσταση απόψεων. Εκείνο που συζητάμε είναι ακριβώς το πώς θα κατοχυρωθεί και νομοθετικά, όσο μπορεί να κατοχυρωθεί νομοθετικά..., γιατί ξέρετε ότι μια επόμενη κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τον νόμο ότι δεν θέλει. Και μάλιστα χθες ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέλουν να ιδιωτικοποιηθούν αυτές οι εταιρίες. Από κει και πέρα, λοιπόν, μάλλον εκείνο το οποίο μας κατοχυρώνει θα είναι αυτό που επιθυμεί ο πρωθυπουργός -και το ανήγγειλε δημόσια-, η συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της ύδρευσης».

Παράλληλα, τόνισε ότι «από την προηγούμενη κυβέρνηση αυτές οι εταιρίες είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, άρα ήταν προς πώληση. Άρα με το που το ΤΑΙΠΕΔ εντάσσεται ως ένα από τα τέσσερα υποταμεία του Υπερταμείου αυτομάτως εξακολουθούν αυτές οι εταιρίες να απειλούνται με εκποίηση. Το να τις αφαιρέσουμε λοιπόν από το ΤΑΙΠΕΔ και να τις μεταφέρουμε στον άλλο λογαριασμό του ταμείου των κοινωνικών επιχειρήσεων εκεί ήδη ο κίνδυνος μειώνεται δραστικά. Δεν είναι θέμα, λοιπόν, ότι υπήρξε κάποια πίεση τώρα. Η πίεση υπήρξε ήδη από την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ και όταν μεταφέρθηκαν οι εταιρίες εκεί».

Ερωτηθείς για την επικείμενη διαπραγμάτευση που εμπεριέχει το «αγκάθι» των εργασιακών, είπε ότι «η κάθε διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς είναι μια μάχη, αφού σε πολλά πράγματα δεν συγκλίνουμε, ωστόσο πιστεύω ότι με τη σθεναρή θέση της κυβέρνησης μας θα πετύχουμε».

Για την πορεία της οικονομίας και την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σημείωσε ότι «τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση εσόδων πάνω από τους στόχους και αυτό δεν οφείλετε μόνο στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στις προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής» ενώ συμπλήρωσε πως η σταθεροποίηση της οικονομίας σε συνδυασμό με την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας -που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες για να ενισχυθεί συνολικά η ελληνική κοινωνία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: