29.9.16

Το βρώμικο '89 μοιάζει με νηπιαγωγείο μπροστά στο βρώμικο '16...


Λέει το ΚΙΝΗΜΑ του Παπανδρέου με αφορμή την ποινική δίωξη κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ...

«Το “βρώμικο ’16” που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το “βρώμικο ’89” να μοιάζει νηπιαγωγείο. Οι Έλληνες το γνωρίζουν, εμείς το έχουμε βιώσει και ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει», αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη του...
πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για τα οικονομικά του κόμματος.

Το ΚΙΔΗΣΟ υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός διψάει για την αλήθεια και η κοινωνία χρειάζεται θεσμούς που εγγυώνται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την ισονομία. Και προσθέτει:

«Η πρωτοβουλία για τον έλεγχο όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών στελεχών μας βρίσκει σύμφωνους, ώστε να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων, όπως και οποιαδήποτε πρωτοβουλία για όλα τα θέματα, είτε αυτά αφορούν το κυβερνών κόμμα είτε όλα τα κόμματα, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν το δημόσιο βίο και τη ζωή των πολιτών. Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ συμπληρώνοντας ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες».

Επίσης, καθιστά ότι δεν θα αποδεχθεί την άποψη «όλοι ίδιοι είναι» ούτε τις λογικές συμψηφισμών, και καλεί τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, που αμφισβητείται από επιλεκτικές επιλογές.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: