1.8.16

Νέες συλλήψεις πραξικοπηματιών στην Τουρκία...

Νέες συλλήψεις πραξικοπηματιών στην Τουρκία  - MediaΈνα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβε 6 ακόμα δημοσιογράφους για σχέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα και επειδή είναι προσκείμενοι στον εξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος...
σύμφωνα με την Άγκυρα είναι ο εγκέφαλος πίσω από την προσπάθεια πραξικοπήματος.

Οι συλληφθέντες δούλευαν όλη για την εφημερίδα της αντιπολίτευσης, τη Ζαμάν, η οποία πλέον έχει κλείσει.

Κατά τη διάρκεια των εκκαθαρίσεων μετά το πραξικόπημα οι αρχές έχουν συλλάβει 88 δημοσιογράφους ενώ έχουν στερήσει την άδεια επαγγέλματος από 330 ακόμα. Κατά το ίδιο διάστημα έχουν κλείσει δεκάδες ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Συλλήψεις 11 ανδρών των ειδικών δυνάμεων   

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής συνέλαβαν 11 άντρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος που έγινε τον προηγούμενο μήνα, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι 11 καταδρομείς συμμετείχαν στη στρατιωτική ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμεινε ο Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου στη νοτιοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Ωστόσο, ο Ερντογάν είχε ενημερωθεί ότι διέτρεχε κίνδυνο και εγκατέλειψε έγκαιρα το ξενοδοχείο, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των ειδικών δυνάμεων.

Τους συλληφθέντες εντόπισαν και συνέλαβαν ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μετά από αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: