1.8.16

Συνεχίζεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια...

Συνεχίζεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια ΕύβοιαΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, όπου η καταστροφή είναι...
ήδη πολύ μεγάλη.

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται οχηματαγωγό πλοίο στην Αιδηψό για το ενδεχόμενο εκκένωσης οικισμών, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε αυλές αγροικιών. 

Στη Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος αυτή την ώρα προεδρεύει σύσκεψης με τη συμμετοχή τοπικών φορέων. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές.
Ο κ. Τόσκας μίλησε με τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή και τους ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού, για την προσπάθειά τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Φαίνεται πως κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με την Κυριακή, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επαγρύπνηση μετά το μεσημέρι, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή δυναμώνουν και φτάνουν τα 5-6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, η πόλη της Λίμνης δεν κινδυνεύει.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα μέτωπο πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκέλι, στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, συνολικά 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα και 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, με τη συμμετοχή τριών αεροσκαφών και τριών ελικοπτέρων. Το έργο της κατάσβεσης εποπτεύουν επί τόπου οι δύο υπαρχηγοί της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγοι Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλλος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από το πρωί, περίπου 20 με 22 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη. Οι ζημιές θα εξεταστούν από τον ο ΕΛΓΑ για τη χορήγηση αποζημιώσεων, είπε.


Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.


Εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται στο μεταξύ η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στον δήμο Αγίου Βασιλείου του Ρεθύμνου, όπου τρεις άνδρες εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από σκάφος του Λιμενικού.
Αρκετά σημεία να έχουν έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο την Κυριακή σε Σακτούρια, Αγία Γαλήνη και Άγιο Παύλο.

Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από τα Σακτούρια το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τώρα έχει καταστρέψει 20 με 30 χιλιάδες στρέμματα γεωργικής και αγροτολιβαδικής έκτασης, σύμφωνα τουλάχιστον με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη.

Καταστροφή έχουν υποστεί βοσκότοποι, ελαιώνες, αγροτικές και κτηνοτροφικές υποδομές, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης καθώς και τμήματα οδοστρώματος από περιφερειακές και κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο οι δυνάμεις της κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα.

Και σήμερα, Δευτέρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: