1.8.16

Συρία: Σέρνουν τη σορό Ρώσου πιλότου...

Φωτογραφίες σοκ: Σέρνουν τη σορό Ρώσου πιλότου μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου... μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.
Eικόνες - ΣΟΚ...
Οι εικόνες σοκάρουν. Δείχνουν να σέρνουν στο έδαφος την σορό του Ρωσου πιλότου, λίγη ώρα μετά την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου τύπου Μi-8 στη Συρία.
Όπως...
αναφέρει επίσημα το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας το ελικόπτερο κατερρίφθη με τρία μέλη πληρώματος και δύο αξιωματικοί που συμμετείχαν στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι και κατευθύνονταν στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ.

«Εκείνοι που επέβαιναν στο ελικόπτερο, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Αμύνης, πέθαναν ηρωικά γιατί επιχειρούσαν να στρέψουν το ελικόπτερο ώστε να ελαχιστοποιήσουν θύματα στο έδαφος», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο των επιβαινόντων.

Βέβαια, το ρωσικό υπουργείο δεν διευκρινίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη του ελικοπτέρου καθώς στην ανακοίνωση αναφέρει πως «το ελικόπτερο τύπου Mi-8 κατερρίφθη από το έδαφος στο Ιντλίμπ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι».

Εντούτοις, το ρωσικό δίκτυο Russia Today επισημαίνει πως την περασμένη εβδομάδα η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία προσπάθησαν να εκκενώσουν περιοχές ώστε οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν το Χαλέπι και επιχείρησαν να δημιουργήσουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους παρέχοντας τροφή και βοήθεια.

Ωστόσο, όπως τονίζει το ρωσικό δίκτυο «η συριακή αντιπολίτευση κατέκρινε την ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι ήταν απόπειρα να μειωθεί ο πληθυσμός της πόλης, μέρος της οποίας παραμένει ένα από τα προπύργια τους».

Λίγη ώρα αργότερα από την κατάρριψη, πάντως, φωτογραφίες και βίντεο κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο απεικονίζοντας τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και φυσικά μία ομάδα ανδρών που σέρνουν στο έδαφος έναν νεκρό άνδρα, ο οποίος εικάζεται ότι είναι ένας από τους Ρώσους πιλότους.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: