1.7.16

Ποιος Ρονάλντο… o Σάντος!...


Στο Euro 2016, o σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο κινείται μέχρι σήμερα σε ρηχά νερά. Όμως...
η Πορτογαλία κατάφερε από χτες, μετά την νίκη της επί της Πολωνίας στη διαδικασία των πέναλτι, να γίνει η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης και οι περισσότεροι πλέον αποδίδουν αυτή την επιτυχία στον «τιμονιέρη» της Φερνάντο Σάντο, τον θιασώτη της τακτικής.


Ο Φερνάντο Σάντος, ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στη «μετά Ρεχάγκελ εποχή» και στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στη φάση των 16, στέλνει το δικό του μήνυμα… «Στην Πορτογαλία θα γυρίσουμε στις 11 Ιουλίου», την επομένη του μεγάλου τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Πορτογαλία με τον Σάντος έχει ρεκόρ σε επίσημα παιχνίδια 8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 0 ήττες. Στο Euro 2016 δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στην κανονική διάρκεια, αλλά με την τακτική του Φερνάντο Σάντος βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία.

Έτσι ήταν πάντα το ποδόσφαιρο των ομάδων του Σάντος. Το δόγμα του είναι ξεκάθαρο: «Δεν τον απασχολεί το θέαμα, αλλά το αποτέλεσμα». Επί των ημερών του η Πορτογαλία παρουσιάζει ένα «σφιχτό σύνολο» και έχει πάψει να είναι φλύαρη ομάδα του παρελθόντος, ένα συνονθύλευμα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, που συνήθως παρουσιαζόταν χωρίς πλάνο στον αγωνιστικό χώρο.

Για να φτάσει στον ημιτελικό η Πορτογαλία απέκλεισε την Πολωνία στα πέναλτι, επικρατώντας με 5-3. Η κανονική διάρκεια της συνάντησης και η παράταση ολοκληρώθηκαν 1-1, με τον Λεβαντόφσκι να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό και τον Ρενάτο Σάντσες να ισοφαρίζει σο 33'.

«Γνωρίζαμε καλά τον αντίπαλο. Ξέραμε ότι το τρίγωνο στη μεσαία γραμμή ήταν πολύ ισχυρό, υποστηριζόμενο από Λεβαντόφσκι και Γκροσίτσκι. Ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα αυτά. Το γκολ της Πολωνίας; Πληρώσαμε την απειρία των νέων. Μετά από 15 λεπτά άλλαξε το σύστημα και νομίζω ότι η ομάδα σταθεροποιήθηκε. Καταφέραμε να κάνουμε το 1-1 και από εκεί και μετά είχαμε τον έλεγχο. Η Πολωνία είναι μία πανούργα ομάδα,» τόνισε ο Φερνάντο Σάντος και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά την θέληση και την δουλειά, οι παίκτες ήταν ανυπέρβλητοι. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια τακτικά λάθη, αλλά το σημαντικό πράγμα είναι να αναδείξουμε το πνεύμα της μεγάλης ένωσης. Είμαστε ευχαριστημένοι. Θα συνεχίσουμε σε έξι ημέρες και μόνο στις 11 Ιουλίου θα πάμε στην Πορτογαλία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε. Είμαστε ενωμένοι και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στους Πορτογάλους ,» πρόσθεσε. «Ο Πέπε έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Ο Κριστιάνο ήταν μια φανταστική παρουσία. Πρέπει να εκτιμήσουμε αυτή τη στάση. Είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων, είμαι πολύ ευχαριστημένος».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: