1.7.16

Την Παρασκευή το απόγευμα η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της Μαρινόπουλος

Την Παρασκευή το απόγευμα η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της Μαρινόπουλος
Ξεκίνησε, μέσα σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η συζήτηση των τεσσάρων αιτήσεων του Ομίλου «Μαρινόπουλος», για την έκδοση προσωρινής διαταγής προστασίας έως την εκδίκαση των προσφυγών του Ομίλου για την υπαγωγή του στο άρθρο 99.

Το δικαστήριο αναμένεται να...
εκδώσει την απόφασή του για την Μαρινόπουλος ΑΕ μετά τις 17:30 (σε εξέλιξη βρίσκεται η εξέταση του αιτήματος των άλλων τριών εταιρειών του ομίλου).
     
Στο δικαστήριο ασκήθηκε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων της «Μαρινόπουλος» για προσωρινή προστασία, από το ελληνικό Δημόσιο, τράπεζες όπως η Πανγκρήτια, η Επενδυτική Ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας Πανγαία, το σωματείο εργαζομένων, το ΙΚΑ, αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις.
     
Με την έναρξη της συζήτησης, οι δικηγόροι επεσήμαναν πως υπήρξε συμφωνία της επιχείρησης με τους εργαζόμενους να εξαιρεθούν από την προσωρινή διαταγή, ώστε να έχουν δυνατότητα εάν δεν πληρώνονται να προχωρούν σε ενέργειες κατάσχεσης.
     
Σημειώνεται, ότι οι τέσσερις αιτήσεις υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 αναμένεται να συνεκδικαστούν τον Σεπτέμβριο.
     
Η συζήτηση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου συνεχίζεται.

Με δεδομένη την κοινωνική, οικονομική και πολιτική «πίεση», αλλά και το εύρος της αλυσίδας και του ανοίγματος αυτής στην οικονομία, παράγοντες της αγοράς εκφράζουν τις αμφιβολίες τους αν το δικαστήριο μπορεί να λάβει διαφορετική απόφαση απ’ αυτή της αποδοχής της προσωρινής διαταγής για την προστασία της Μαρινόπουλος και των τριών συγγενικών με αυτήν εταιρειών, από τους πιστωτές τους.

Στηρίζουν το αίτημα τράπεζες, εργαζόμενοι, ΙΚΑ και το 45% των πιστωτών - «Οχι» από το Δημόσιο

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Μαρινόπουλος υπέρ του αιτήματος της Μαρινόπουλος ΑΕ να τεθεί σε προστασία έχει ταχθεί το 42,16% των πιστωτών, ποσοστό που ανεβαίνει στο 45% αν συνυπολογιστεί η Πανγαία (σ.σ. υπάρχει διχογνωμία για το πραγματικό ύψος των οφειλών της τελευταίας). Ελάχιστη προϋπόθεση είναι να συμφωνήσει το 40% των πιστωτών.

Παράλληλα η πλευρά των τραπεζών στήριξε το αίτημα για την υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα (ήδη πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για την χορήγηση προσωρινής προστασίας άσκησαν μεταξύ άλλων η Παγκρήτια η Πανγαία το ΙΚΑ κ.ά).
Εκπληξη πρώτου μεγέθους ήταν η στάση του Δημοσίου το οποίο τάχθηκε κατά της παροχής προστασίας στην Μαρινόπουλος. 

Είναι γνωστό ότι για το θέμα της Μαρινόπουλος έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις και επαφές εκ μέρους της κυβέρνησης, που παρακολουθεί το θέμα από πολύ κοντά. Μάλιστα, τον συντονισμό από κυβερνητικής πλευράς φέρονται να έχουν αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με στόχο να αποτραπεί ένα ναυάγιο που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην αγορά. Μαζί τους αναμένεται να συνταχθεί και μεγάλο μέρος των προμηθευτών, ιδίως δε οι μεγάλες εταιρίες που έχουν και τα μεγάλα ανοίγματα με τη Σκλαβενίτης, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: