1.7.16

Ιταλία: Χιλιάδες Ιταλοί αγρότες διαδήλωσαν...


... εναντίον του ρωσικού εμπάργκο....
Χιλιάδες Ιταλοί αγρότες κατέκλυσαν χθες τους δρόμους της Βερόνας στη βόρεια Ιταλία, έχοντας στο πλευρό τους τον υπουργό...
Γεωργίας της χώρας Μαουρίτσιο Μαρτίνα, για να καταγγείλουν την απώλεια εισοδημάτων που έχουν υποστεί εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο στα προϊόντα διατροφής.

Σύμφωνα με την Coldiretti, τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση αγροτών της χώρας, οι κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία, τις οποίες παρέτεινε χθες Τετάρτη έως τα τέλη του 2017, σε αντίποινα για τις κυρώσεις της Δύσης που συνδέονται με την ουκρανική κρίση, έχουν ήδη στοιχίσει 600 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα 2 ετών στον αγροτικό τομέα της Ιταλίας.

«Η Ευρώπη που πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τις βαριές πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις του Brexit δεν μπορεί πλέον να επιτρέπει τη συνέχιση ενός οδυνηρού εμπορικού πολέμου με τη Ρωσία» επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου ο πρόεδρος του συνδικάτου, Ρομπέρτο Μονκάλβο.



Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία, που είχαν διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που προηγήθηκαν του ρωσικού εμπάργκο, έχουν υποστεί σφοδρό πλήγμα: 39.000 τόνοι μήλων, 30.000 τόνοι ακτινιδίων και σταφίδας όπως επίσης και 2.800 τόνοι παρμεζάνας και 85.000 τεμάχια ζαμπόν Πάρμας ή Σαν Ντανιέλ δεν έχουν αποδέκτη.

Το χειρότερο σύμφωνα με την Κολντιρέτι: η «παρμεζάνα» των Ουραλίων και τα αλλαντικά του Ντον έχουν αντικαταστήσει τα προϊόντα με τη σήμανση «Made in Italy» στα ρωσικά σούπερ μάρκετ με υπαρκτό τον κίνδυνο να παραμείνουν στα ράφια όταν τα αυθεντικά προϊόντα από την Ιταλία επιτραπούν και πάλι στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: