1.6.16

Αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της Αθήνας...

Αλλάζει από το φθινόπωρο ο συγκοινωνιακός χάρτης της πρωτεύουσας

Σε ριζική αναδιάρθρωση του υπάρχοντος συγκοινωνιακού χάρτη της Αθήνας προχωρεί από το Φθινόπωρο το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, επιδιώκοντας...
την αποσυμφόρηση του κέντρου της Πρωτεύουσας με την αποφυγή, σε σημαντικό βαθμό, της διέλευσης η της κατάληξης των περισσότερων λεωφορείων και τρόλευ σε 4-5 κεντρικά σημεία της πόλης(Ακαδημίας,Βασιλίσσης Σοφίας,Σίνα κλπ ) προκαλώντας κυκλοφοριακή ασφυξία.

Βασικός στόχος θα είναι η διασύνδεση των περισσοτέρων σημερινών δρομολογίων λεωφορείων και τρόλευ με σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ,ΗΣΑΠ,ΤΡΑΜ) έτσι ώστε να αποφεύγεται η κατάληξη των περισσότερων δρομολογίων των λεωφορείων και των τρόλευ στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ από την άλλη οι επιβάτες μέσω της μετεπιβίβασης σε σταθερό μέσο τροχιάς θα μπορούν να φτάνουν γρηγορότερα στον προορισμό τους.

Στα πλάνα των αλλαγών αναφορικά με τα αστικά λεωφορεία περιλαμβάνεται και ο επανακαθορισμός των δρομολογίων τους σε συνοικίες και δήμους της πρωτεύουσας.

Θα προβλέπονται δρομολόγια λεωφορείων, όπως λειτουργούν σήμερα τα δημοτικά λεωφορεία που έχουν θεσπίσει ορισμένοι δήμαρχοι στις περιοχές τους, τα οποία θα διέρχονται μέσα από τις γειτονιές ενός δήμου με αρκετές στάσεις έτσι ώστε οι επιβάτες να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούν το Ι.Χ τους η τα πόδια τους για να φτάσουν στην πλησιέστερη στάση λεωφορείων που υπάρχει σήμερα για να πάρουν ένα δρομολόγιο προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι παραπάνω αλλαγές στα δρομολόγια κυρίως των αστικών λεωφορείων ​θα συνδυαστούν και με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μιας η πολλαπλών χρήσεων ,ενώ ο επιβάτης θα χρεώνεται αντίτιμο εισιτηρίου ανάλογα με τα μέτρα η τα χιλιόμετρα της διαδρομής που θα κάνει και όχι όπως σήμερα ανεξαρτήτως της διαδρομής.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: