1.5.16

Αργεντίνος αξιωματούχος φέρεται να εμπλέκεται στα Panama Papers...


Μέλη της οικογένειας του γενικού γραμματέα της προεδρίας της Αργεντινής έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που ήρθε στο φως με τα Panama Papers, το οποίο έχει...
κηλιδώσει τη φήμη του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion.

«Η σύζυγος, ο πεθερός και οι κουνιάδοι του ντε Αντρέις εμφανίζονται σε διάφορες “εξωχώριες” εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα.

Ωστόσο, ο Φερνάντο ντε Αντρέις δεν αναφέρεται στα Panama Papers και ο ίδιος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει για την εμπλοκή μελών της οικογένειάς του.

Τα ονόματά των τελευταίων σχετίζονται με την «εξωχώρια εταιρία Parquemar Group, του Παναμά, μέχρι τον Ιανουάριο του 2014», εξηγεί η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τo δημοσίευμα, ο πεθερός του «είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτών των» εταιριών και είναι «ένας πλούσιος επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων που έδωσε χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Μάκρι το 2014».

Από τα «Panama Papers» προκύπτει ότι ο Μάρτιν Ασκονάπε «είναι μέτοχος σε τουλάχιστον άλλες δύο εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους», συνεχίζει η La Nacion.

Από την αρχή του σκανδάλου ο Μάκρι, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στους καταλόγους εξωχώριων εταιριών, αντέδρασε λέγοντας ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτές τις επιχειρήσεις και ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τις είχε αναφέρει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του.

Πάντως, η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: