2.5.16

Ο πατέρας Λεπέν προβλέπει ήττα της κόρης του...

Οικογένεια Λεπέν: Ο πατέρας προβλέπει εκλογική ήττα της κόρης

Ο παλαίμαχος ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, Ζαν-Μαρί Λεπέν, δήλωσε ότι η κόρη του Μαρίν είναι καταδικασμένη να χάσει στις προεδρικές εκλογές του 2017, στρέφοντας τον φακό της δημοσιότητας...
στην οικογενειακή τους διαμάχη.

Η Μαρίν Λεπέν διέγραψε τον πατέρα της, ιδρυτή του κόμματος, το 2015, μετά από δηλώσεις του με τις οποίες υποβάθμιζε το Ολοκαύτωμα.

Η διαμάχη εκδηλώθηκε δημόσια μετά την προσπάθειά της να αμβλύνει την αντιμεταναστευτική εικόνα του κόμματος, ώστε να προωθήσει τη δύναμή της.

«Το λέω με σοβαρότητα και λύπη, αλλά εφόσον δεν έχουν υπάρξει προσπάθειες (εκ μέρους της) για συμφιλίωση, η πρόεδρος του FN θα χάσει στον δεύτερο γύρο, ίσως ακόμα και στον πρώτο είπε ο Λεπέν σε δημοσιογράφους στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο Παρίσι, μπροστά στο άγαλμα της Ζαν Ντ' Αρκ.

Ο Λεπέν υπήρξε ηγέτης του FN έως το 2011, οπότε παρέδωσε την ηγεσία στην κόρη του.

Σε αντίθεση με τον πατέρα της, η Μαρίν δεν αρκείται στην προσέλκυση της ψήφου διαμαρτυρίας, αλλά στοχεύει στην αύξηση της πολιτικής επιρροής, κάτι με το οποίο ο πατέρας της ουδέποτε συμφώνησε.

Και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την Λεπέν να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017, φαίνεται να χάνει καθαρά στον δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: