1.4.16

O Μπαλτάς απαντά στον Μητσοτάκη...

Στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ζητούσε την απομάκρυνση του Γιαν Φαμπρ από το Ελληνικό Φεστιβάλ, απάντησε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο...
κ. Μπαλτάς αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα παραμείνει έκπληκτος, αλλά με χαρά αυτή τη φορά, όταν πληροφορηθεί και τα ελληνικά δρώμενα του Φεστιβάλ» και τον παρέπέμψε στη σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Επίσης ο κ. Μπαλτάς αναφέρει ότι »τον διεθνή προσανατολισμό του Φεστιβάλ υποσχέθηκε να διευρύνει ο κ. Γιαν Φαμπρ και μέσα από ένα συστηματικό πρόγραμμα που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της θητείας του και πρόκειται να συνδέσει στενότερα την ούτως ή άλλως πολύ σημαντική ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή με την Ευρώπη και τον κόσμο».

Σχολιάζοντας στη δήλωση του επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι Σταύρου Θεοδωράκη που έκανε λόγο για αναιτιολόγητη αποπομπή του Γιώργου Λούκου ο υπουργός Πολιτισμού σημειώνει:

Δηλαδή Το Ποτάμι θα επιθυμούσε να διατηρούνται στις θέσεις τους διευθυντές δημοσίων οργανισμών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος;

Και τονίζει ότι «η αμοιβή του κ. Φαμπρ είναι η κατώτερη αμοιβή που έχει λάβει ποτέ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και θα αναρτηθεί στη Διαύγεια από τον αρμόδιο φορέα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: