1.4.16

Σβίγκου: Σε αδιέξοδο η ΝΔ...

Σβίγκου: Δείγμα αδιεξόδου της ΝΔ το αίτημα για εκλογές

Ως ''δείγμα του στρατηγικού αδιεξόδου της ΝΔ'' χαρακτήρισε το αίτημα του κινήματος για εκλογές η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Υπογράμμισε, δε, ότι...
η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν αποτελεί αποφασιστική απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής.

“Απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής που νιώθουν τον τελευταίο καιρό να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους”, σχολίασε η κ. Σβίγκου, μιλώντας στην εκπομπή “Δύο στις 12” και επέκρινε τη ΝΔ, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να καλύψει το κενό προτάσεων και στρατηγικής που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, αναφερόμενη στην πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τα τραπεζικά δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, είπε ότι η ΝΔ ήταν αναγκασμένη να συμφωνήσει γιατί – όπως υπογράμμισε – σε διαφορετική περίπτωση θα βρισκόταν αντιμέτωπη με την κατακραυγή των πολιτών που πλήττονται από τη λιτότητα και καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα, για την αντιπρόταση του κ. Μητσοτάκη, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο και τα capital controls, σχολίασε ότι είναι μια πρόταση “που δεν πατάει πουθενά”, κυρίως γιατί – όπως επισήμανε η κ. Σβίγκου – η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Αύγουστο είχε και τη στήριξη της ΝΔ.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η επιβολή έμμεσης φορολόγησης, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ύψους 5,4 δις ευρώ, δεν είναι θετικό γεγονός σε μια καθημαγμένη οικονομία, αλλά, τόνισε, ότι η εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% επιβάλλεται από τη συμφωνία με τους δανειστές.

Στο μεταξύ, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση Φ. Γεννηματά – Σ. Θεοδωράκη, επισήμανε ότι οι συζητήσεις και οι συνθέσεις μεταξύ των κομμάτων είναι θετικές, "αλλά για να έχουν προοπτική πρέπει να γίνονται στη βάση συγκεκριμένων στρατηγικών, πολιτικών προτάσεων και κατευθύνσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: