5.4.16

Λαγκάρντ: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα του χρέους...


Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα συνεχίζονται, διαβεβαίωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg, προσθέτοντας ότι οι στόχοι του προγράμματος παραμένουν...
ίδιοι.
«Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη διευθέτηση του ελληνικής κρίσης, διαπραγματευόμενοι με καλή πίστη» επισήμανε στη συνέχεια, κάνοντας έμμεση αναφορά στις αποκαλύψεις των WikiLeaks, οι οποίες έχουν οξύνει τις σχέσεις Αθήνας - Ουάσιγκτον.
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, κατέστησε σαφές ότι η βιωσιμότητά του παραμένει σε προτεραιότητα.
«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, εντός ενός πλαισίου διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους» σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.
Ερωτηθείσα για την πρόθεση του ΔΝΤ να συναινέσει σε χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, απάντησε ότι «όλα θα πρέπει να υπολογιστούν».
Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα του Brexit, τονίζοντας ότι η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. αποτελεί μία από τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.
Σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, παραδέχθηκε ότι υπάρχει χαμηλός πληθωρισμός, υψηλό χρέος και μεγάλη ανεργία, γεγονός που επιτάσσει την «ενεργοποίηση» μίας τριμερούς αντιμετώπισης του προβλήματος, η οποία θα απαρτίζεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικές πολιτικές και νομισματικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: