1.4.16

«Βράχο - βράχο τον καημό μου»...

Δεν μπορεί, μας πήρανε χαμπάρι. Κάθε φορά που επισκέπτεται έλληνας επίσημος μια ξένη χώρα, να σου εμφανίζεται και... μπουζούκι. 

Θυμάστε το «Χριστός εγώ κι εσύ Αλλάχ» που...
τραγούδησαν στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα οι Τούρκοι κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Αχμέτ Νταβούτογλου; 

Ε λοιπόν, σας πληροφορώ ότι στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Πρ. Παυλόπουλου ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν βγήκαν όχι ένα αλλά δύο μπουζούκια, μία κιθάρα και ένα ακορντεόν, και όλα τα όργανα μαζί έπαιξαν με θαυμαστή μαεστρία και συντονισμό τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη. Αρχισαν με το «Ενας μάγκας στον Βοτανικό», εν συνεχεία έπαιξαν το «Νυχτερίδες κι αράχνες», το «Βράχο-βράχο τον καημό μου» και εκεί που το τσακίρ κέφι κτύπησε κόκκινο ακούστηκαν το «Κάτω απ' το πουκάμισό μου», το «Υπάρχω» και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έκλεισε με τη «Ζιγκουάλα». 

Ολα τα τραγούδησε ένας Ισραηλινός σε άψογα ελληνικά, ενώ παρουσιαστής ήταν ένας ισραηλινός δημοσιογράφος, ο οποίος εξήγησε ότι στον ραδιοφωνικό σταθμό όπου εργάζεται όλο τραγούδια του Καζαντζίδη παίζει διότι είναι ο αγαπημένος των Ισραηλινών. Λόγω του αυστηρού πρωτοκόλλου του Προεδρικού Μεγάρου, κανένας δεν τόλμησε να τραγουδήσει και, πολύ περισσότερο, να χορέψει, παρά το γεγονός ότι ένας αναπληρωτής υπουργός που συνόδευε τον δικό μας Πρόεδρο μετά βίας κρατιόταν να μη «ρίξει» μια λεβέντικη και αριστερή ζεϊμπεκιά...

BHMAτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: