1.4.16

Κουρουμπλής… έτοιμος για όλα...

kouroublis

Έτοιμος να… αφήσει εποχή εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες σε ραδιόφωνα και κανάλια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο υπουργός Εσωτερικών προαναγγέλλει ότι θα...
ανοίξει, κατά την θητεία του, όλα τα θέματα του υπουργείου του, που δεν «άγγιζαν» άλλοι υπουργοί για χρόνια. «Θα πρέπει να γίνει μία ειλικρινής συζήτηση ανάμεσα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, για τους τρόπους χρηματοδότησης των κομμάτων και τις πραγματικές ανάγκες που μπορεί να καλύψει το κράτος, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και να περιοριστούν εξαρτήσεις κομμάτων και προσώπων από ιδιώτες», επισήμανε χθες σε σχέση με την χρηματοδότηση των κομμάτων, διερωτώμενος «εάν θέλουμε κόμματα-ανώνυμες εταιρείες».

Παράλληλα, μία ημέρα νωρίτερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε προαναγγείλει αλλαγή του εκλογικού νόμου –και, μάλιστα, τόνισε ότι θα επιδιώξει να ψηφιστεί ο νέος νόμος με πλειοψηφία 2/3 της Βουλής, ώστε να ισχύσει και στις αμέσως επόμενες εκλογές.

«Θα κάνουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα αφήσει εποχή, θα σπάσουν περιφέρειες που δεν τόλμησε να σπάσει κανείς», είπε με… εμφανή την μετριοφροσύνη, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, το σημερινό εκλογικό σύστημα ως «εκτρωματικό». Κατά συνέπεια, ο υπουργός Εσωτερικών έχει μεγαλόπνοα σχέδια, εκτός κι αν τον προλάβει ο ανασχηματισμός…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: