1.4.16

Οι μισοί Βέλγοι θέλουν κλείσιμο συνόρων...

Οι μισοί Βέλγοι θέλουν κλείσιμο συνόρων μετά τις επιθέσεις

Το μούδιασμα και την ανταλακλαστική στροφή σε μέτρα «αναδίπλωσης» μετά τις επιθέσεις της 22ης Μαρτίου καταγράφει έρευνα στο Βέλγιο: Οι μισοί κάτοικοι εμφανίζονται να...
θεωρούν ότι κλείσιμο συνόρων θα συνέβαλε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας -την ώρα που ο βασικός καταζητούμενος για τα χτυπήματα παράμενει σε φυγή.

Σε έρευνα που δημοσιεύει την Παρασκευή η Soir, και που διενεργήθηκε από το κέντρο «Ceci n'est pas une crise», το 50% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη ότι «το κλείσιμο των συνόρων σε πρόσφυγες», όπως αναφέρει η εφημερίδα, «είναι καλό μέτρο για να εμποδιστούν τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο».

Εξίσου καχύποπτο εμφανίζεται μεγάλο τμήμα των ερωτηθέντων απέναντι στους μουσουλμάνους εν γένει: Τέσσερις στους δέκα, γράφει η εφημερίδα, θεωρούν «μάλλον συνεργό» τη μουσουλμανική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεντρικοί δράστες των επιθέσεων, όπως και στην περίπτωση του Παρισιού, είχαν γαλλική ή βελγική υπηκοότητα.

Η έρευνα καταγράφει επίσης και την έντονη ανησυχία των Βέλγων: Τρεις στους δέκα δηλώνουν ότι αποφεύγουν χώρους μεγάλων συγκεντρώσεων ενώ σχεδόν οκτώ στους δέκα θεωρούν πως θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις.

Ο υπεύθυνος για την έρευνα Μπενουά Σόιερ υποστηρίζει πως τα ευρήματα δείχνουν ότι η βελγική κοινωνία είναι διασπασμένη μεταξύ «ενός τμήματος έτοιμου για μία ανοικτή κοινωνία και ενός άλλου που τάσσεται υπέρ μίας κλειστής κοινωνίας με περισσότερους ελέγχους και τείχη».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: