1.4.16

Τέλος στη γραφειοκρατία του Δημοσίου...

Τέλος στη γραφειοκρατία του Δημοσίου - Τι αλλάζει σε «χαρτούρα», αναμονή, ταλαιπωρία

Τι αλλάζει σε «χαρτούρα», αναμονή, ταλαιπωρία...

Τέλος στο "Γολγοθά" της γραφειοκρατίας του δημοσίου επιθυμεί να βάλει η Κυβέρνηση (όπως άλλωστε και πλείστες προηγούμενες) στοχεύοντας με μέτρα και εγκυκλίους προς τις υπηρεσίες του να δαμάσει το...
"τέρας" της χαρτομανίας και της τυπολατρείας, το οποίο κατατρώει χιλιάδες εργατοώρες από πολίτες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με διεθνείς εκτιμήσεις η γραφειοκρατία στοιχίζει στο ελληνικό κράτος περί τα 6 δισ. ευρώ ετησίως.

Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητεί από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ​να καταγράψουν αναλυτικά τις διαδικασίες που εφαρμόζουν σε υποθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων (δικαιολογητικά, χρόνος αναμονής κάθε υπόθεσης κλπ) και να εντοπίσουν τις προβληματικές διαδικασίες επιλέγοντας την απλούστευση και τον ανασχεδιασμό τους.

Με την Εγκύκλιο οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται:

να καταργήσουν διαδικασίες που δεν είναι αναγκαίες για μια υπόθεση πολίτη η επιχείρησης
να περιορίσουν έως και να καταργήσουν τα δικαιολογητικά που ζητούν από πολίτες και επιχειρήσεις όταν αυτά δεν βελτιώνουν τη διαδικασία η έχουν υποβληθεί σε άλλη εμπλεκόμενη υπηρεσία
να καταρτίσουν και να χρησιμοποιούν ενιαία έντυπα όπου θα είναι καταγεγραμμένα τα ακριβή δικαιολογητικά τα οποία ζητούν
σε αρκετές υποθέσεις πολιτών να αντικαθίστανται τα δικαιολογητικά με υπεύθυνη δήλωση
να μειωθούν οι υπογραφές υπαλλήλων από φορείς,όργανα διοίκησης κλπ
να καθιερωθούν υπηρεσίες "μιας στάσης" για υποβολή αιτήσεων έναρξης επιχειρήσεων και 
να συντομευθούν οι χρόνοι διεκπεραίωσης μιας διαδικασίας και να ορίζονται αποκλειστικές χρονικές προθεσμίες εξυπηρέτησης υποθέσεων πολιτών και επιχειρήσεων.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: