1.4.16

Κουτσούμπας: Επικυρώνεται το άθλιο παζάρι…



…της Ε.Ε. με την άρχουσα τάξη Τουρκίας…

Με το νομοσχέδιο «επικυρώνεται το άθλιο παζάρι της Ε.Ε. με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρεμβαίνοντας στην...
συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για το προσφυγικό. «Οι επιλογές της κυβέρνησης και των συνεταίρων της είναι μονο επικίνδυνες για τον λαό», είπε.

«Ανοίγει ο δρόμος για μαζική απόρριψη και διαδικασίες εξπρές των αιτημάτων για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο», εκτίμησε ο Δ. Κουτσούμπας και ρώτησε: «Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τους Αφγανούς; Θα τους θεωρήσει πρόσφυγες ή θα τους στείλει στο Αφγανιστάν να σφαγιαστούν από τους Ταλιμπάν;».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο «νομοθετείται ακόμη μία απόφαση της Ε.Ε. που συνυπέγραψε η κυβέρνηση: τα hot-spot που μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης». «Υπέρτατος νόμος τους είναι όσα συμφωνούν στην Ε.Ε. είτε πρόκειται για μνημόνια και αποφάσεις σε βάρος του λαού είτε για αποφάσεις σε βάρος των προσφύγων», είπε και αναρωτήθηκε αν είναι τυχαίο ότι το νομοσχέδιο έρχεται και ψηφίζεται εντός 24 ωρών μετά την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας που προβλέπει την απέλαση των Σύριων προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: