1.3.16

«Σκανάρονται» χρεώσεις και συναλλαγές μέσω POS...

Σενάριο για χαράτσι στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές για να μην μειωθούν οι συντάξεις

Στοιχεία που αφορούν τις συναλλαγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσω POS την τελευταία πενταετία , τις χρεώσεις που επιβάλλονται σε συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αλλά και πληροφορίες αναφορικά...
με την πολιτική που ακολουθεί κάθε τράπεζα αναφορικά με την εγκατάσταση μηχανημάτων POS έχουν ζητήσει από τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη σχετική με τις δράσεις που έχει αναλάβει το τελευταίο δεκαπενθήμερο, τα Κυβερνητικά Συμβούλια Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης, όπως προκύπτει τόσο από τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού όσο και από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι η άμεση προώθηση του νομοσχεδίου που θα αφορά την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σχέδιο για το οποίο πηγές της Καραγιώργη Σερβίας αναφέρουν ότι θα αφορά στη διασύνδεση του αφορολογήτου με δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος, με κλιμάκωση των απαιτούμενων e-αποδείξεων ανάλογα με το εισόδημα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αντιπροεδρία,στο πλαίσιο των ενεργειών για αύξηση των τραπεζικών συναλλαγών με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, οι εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών έχουν ήδη ζητήσει, με σχετική επιστολή τους, στοιχεία που αφορούν:

· τις συναλλαγές που διενεργήθηκαν μέσω των POS κατά την τελευταία 5ετία,
· τις χρεώσεις των πιστωτικών-χρεωστικών καρτών και
· την πολιτική εγκατάστασης POS που ακολουθεί η κάθε τράπεζα (αναμένεται η αποστολή των στοιχείων από τις τράπεζες).

Παράλληλα, αναφέρεται ότι αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών και η κατάθεση, σύντομα, των νομοσχεδίων που αφορούν: α) στην εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, β) στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και γ) στην πάταξη της λαθρεμπορίας καπνικών.

Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: