1.3.16

Ένας χρόνος στο Διάστημα...














ΒΙΝΤΕΟ...

Μετά από 340 ημέρες παραμονής στο Διάστημα, ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, μέλος του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ετοιμάζεται πλέον για την...
επιστροφή του στη Γη.
Έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του, ο Κέλι προσγειώνεται την Τρίτη στο Καζακστάν γεμάτος με όμορφες εικόνες, μερικές από τις οποίες μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους.
Πάντως, ο Αμερικανός αστροναύτης δεν φαίνεται και… τόσο ενθουσιασμένος με την ιδέα της επιστροφής, καθώς δηλώνει ότι θα ήθελε να παραμείνει για ακόμη 100 ημέρες ή και 100 χρόνια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ωστόσο, παραδέχεται ότι αυτό που τον δυσκόλεψε περισσότερο τον τελευταίο χρόνο ήταν το γεγονός πως χρειάστηκε να μείνει μακριά από ανθρώπους που σημαίνουν πολλά για αυτόν.

Όπως περιγράφει ο Κέλι, μερικές φορές ένιωσε σαν περιβαλλοντολόγος αντικρίζοντας τη Γη από ψηλά, ενώ τονίζει ότι σε σύγκριση με παλαιότερες αποστολές του στο Διάστημα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατήρησε από ψηλά είχαν μεγαλύτερη συχνότητα, την οποία και αποδίδει στην ανθρώπινη παρέμβαση.
Αφού κάνει κάποιες απαραίτητες εξετάσεις, ο Κέλι δηλώνει ότι ανυπομονεί να κάνει μία βουτιά στην πισίνα του. Πάντως, προειδοποιεί τους δικούς του ότι δεν θα φέρει μαζί του… σουβενίρ.
Ο Κέλι έχει περάσει συνολικά 520 ημέρες από τη ζωή του στο Διάστημα, τονίζοντας ότι μερικές φορές πιστεύει πως βρίσκεται σε τροχιά για όλη του τη ζωή.
Το σίγουρο είναι ότι με τον φακό του απαθανάτισε εντυπωσιακές εικόνες, δίνοντας τη δυνατότητα και σε εμάς που βρισκόμαστε στη Γη, να πάρουμε μία γεύση από τη ζωή στο Διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: