1.3.16

Με βροχές μπαίνει ο Μάρτιος...

Με βροχές μπαίνει ο Μάρτιος - Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και έρχονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας στα...
δυτικά, βόρεια και βορειοδυτικά. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο έντασης 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά, και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και πάλι από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Επίσης η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: