1.3.16

Χειραγώγηση δημοσιογράφων για το Προσφυγικό;...

τεχνικοί-καμερα

Ενημέρωση για λίγους δημοσιογράφους, με άγνωστο περιεχόμενο, για το μείζον ζήτημα του Προσφυγικού έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου από την αντιπροσωπεία της...
Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Η συνάντηση δεν έγινε γνωστή δημόσια, ενώ δεν επετράπη η είσοδος σε τηλεοπτικές κάμερες.
Τη συνάντηση αποκάλυψε η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, που κάνει λόγο για νέα επιχείρηση «χειραγώγησης» των δημοσιογράφων και διατυπώνει το εύλογο ερώτημα γιατί θα έπρεπε να κρατηθεί «μυστική» μια τόσο σημαντική ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ενημέρωση, που χαρακτηρίστηκε «off the record», έγινε στις 5 Φεβρουαρίου με θέμα «Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Προσφυγικό». Εισηγητές ήταν ο Maarten Verwey, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και η Natasha Bertaud, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ για το Προσφυγικό.
Ύστερα από την αποκάλυψη, είναι λογικό να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ενημέρωσης αυτής και τα ονόματα των δημοσιογράφων που μετείχαν. Για να μην έχουμε για μία ακόμη φορά καταγγελίες στον κλάδο των ΜΜΕ ότι οι δημοσιογράφοι χειραγωγούνται και μετατρέπονται σε «ενσωματωμένους» στα κρατικά όργανα και στους φορείς.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: