1.3.16

Σε καθεστώς διατίμησης...

Φόβους για νεκρούς στην Ειδομένη εκφράζουν τα γερμανικά ΜΜΕ\

...τα βασικά προϊόντα που αγοράζουν οι πρόσφυγες...

Σε καθεστώς διατίμησης θέτει το υπουργείο Οικονομίας βασικά προϊόντα που προμηθεύονται οι πρόσφυγες κατά...
τη διαδρομή προς την Ειδομένη, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Σταθάκη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός διευκρίνισε ότι για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας στις εθνικές οδούς προς τους Ευζώνους και την Ειδομένη, θα επιβληθεί διατίμηση στα σημεία πώλησης νερού, ροφημάτων, συγκεκριμένων τροφίμων (τοστ), τσαγιού και χυμών.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου ανακούφισης των προσφύγων:

Επιχείρηση αλληλεγγύης, μέσω των συλλογικών φορέων και 19 εμπορικών συλλόγων που βρίσκονται στις περιοχές που συγκεντρώνονται οι περισσότεροι πρόσφυγες.

Δωρεάν αποστολή δεμάτων μέσω ΕΛΤΑ προς τη γενική γραμματεία Εμπορίου με την ένδειξη "ταχυδρόμοι αλληλεγγύης".

Προσφορές από ιδιώτες.

Διατίμηση βασικών ειδών στο οδικό δίκτυο, μέχρι την Ειδομένη.

«Η χώρα μας διαφυλάττει τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της Ένωσης» ανέφερε από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ανταπόκριση των επιχειρήσεων είναι ήδη συγκινητική. «Είναι σε συνέχεια του αισθήματος ευθύνης που επέδειξαν οι επιχειρήσεις και την περίοδο των ελέγχων στις ροές κεφαλαίων», σημείωσε, επαινώντας τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Η Ελλάδα μπορεί και τους πρόσφυγες να στηρίξει και εν όψει καλοκαιριού να υποδεχτεί 27 εκατομμύρια τουρίστες», ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποστέλλουν αγαθά που έχουν αναρτηθεί σε ειδικές λίστες.

Σημείωσε δε, ότι σε συνεργασία με τη γραμματεία Εμπορίου, εταιρείες ή πολίτες μπορούν να κάνουν αγορές στηρίζοντας τους πρόσφυγες, αλλά και την τοπική οικονομία. Μάλιστα, για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, διευκρίνισε ότι υπάρχει σχετικό κονδύλι της συνομοσπονδίας, για να δοθεί στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, για να αγοραστούν είδη από τις τοπικές αγορές.

Τέλος, ο κ. Παπαδεράκης τόνισε ότι είναι καταδικαστέα τα όποια φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ υπογράμμισε ότι γι' αυτό τον λόγο επιβάλλεται διατίμηση σε ειδικά προϊόντα, ενώ θα ενεργοποιηθούν περαιτέρω οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: