1.3.16

«Παζάρι» Τσίπρα - Μέρκελ...

«Παζάρι» Τσίπρα - Μέρκελ για προσφυγικό και αξιολόγηση, βλέπει ο διεθνής Τύπος

...για προσφυγικό και αξιολόγηση, βλέπει ο διεθνής Τύπος...

Εικασίες για παζάρια μεταξύ Μέρκελ και Τσίπρα, είναι ο τίτλος άρθρου του γερμανικού δικτύου "T-online". Το σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνει ότι, το...
προσφυγικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα και ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου, με τη συμμετοχή της Τουρκίας αλλά και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, ενισχύουν αυτό το σενάριο.

«Η προσφυγική κρίση επιδεινώνεται, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χρειάζεται περισσότερα δισεκατομμύρια την ώρα που οι μεταρρυθμίσεις είναι σε φάση αξιολόγησης από τους δανειστές της Αθήνας. Αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος στοχεύει σε μία ευρωπαϊκή λύση στην κρίση. Ήδη υπάρχουν εικασίες για ένα παζάρι μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου», γράφει το T-online. «Η Ελλάδα πρέπει ταυτόχρoνα να αγωνιστεί σε δύο μέτωπα της κρίσης: Στην υψηλή ροή των προσφύγων αλλά και να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με βάση τις απαιτήσεις των πιστωτών της. Η κατάσταση όμως κλιμακώθηκε και στις δύο κρίσεις. Ακόμα και χωρίς το προσφυγικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι Ευρωπαίοι χαλαρώσουν τους όρους του ελληνικού προγράμματος».



Ο Τσίπρας ελπίζει ότι οι δανειστές θα επιστρέψουν στη χώρα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος πριν τις 10 Μαρτίου, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ αναπαράγοντας την σχετική δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε χτες στην τηλεόραση του Star.

Στην Ειδομένη φαίνονται οι ελλείψεις της Ευρώπης, γράφει το γερμανικό περιοδικό "Spiegel", σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Η ΕE ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την φύλαξη των συνόρων της, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt", υποστηρίζοντας πως , η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αντέξει όλους αυτούς πρόσφυγες στο έδαφός της.



Χάος στην Ελλάδα, γράφει το γερμανικό δίκτυο NTV, αναφερόμενο στα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη. «Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα κλιμακώθηκε. Απελπισμένοι πρόσφυγες προσπάθησαν χτες να εισβάλουν τα σύνορα με τη ΠΓΔΜ με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων», αναφέρει το γερμανικό δίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: