21.3.16

Θα του γυρίσει την πλάτη η κοινωνία;..

Πλήρη κωλοτούμπα, με αιφνίδια στροφή της αντιπολιτευτικής τακτικής και προετοιμασία του κόμματος για εκλογές, έκανε τις τελευταίες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αλλαγή τακτικής σηματοδοτήθηκε από το...
ανέβασμα των αντιπολιτευτικών τόνων. Πολλοί εντός της Ν.Δ. αναρωτήθηκαν για την αλλαγή τακτικής εκτιμώντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει προοπτική, αν δεν αξιοποιήσει τη δύσκολη συγκυρία της χώρας.

Ωστόσο αυτή η τακτική κρίνεται ως υψηλού ρίσκου, αφού, αν η κυβέρνηση ξεπεράσει τον δύσκολο κάβο και ο Κυριάκος εμμείνει σε ένα αντιπολιτευτικό ανένδοτο, υπάρχει περίπτωση να κουραστεί η κοινωνία και να του γυρίσει την πλάτη. Πολιτικοί αναλυτές επιχειρούν να εξηγήσουν αυτήν την αλλαγή στάσης λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Μητσοτάκης:

Επιχειρεί να αξιοποιήσει την πολύ δύσκολη συγκυρία, καθώς το προσφυγικό κορυφώνεται και η αξιολόγηση προμηνύει νέο σκληρό πακέτο μέτρων για τα συνήθη υποζύγια.

Προσπαθεί να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» μιας νίκης πάνω στα ερείπια της σημερινής κυβέρνησης και να δηλώσει ότι απορρίπτει τη λογική του ώριμου φρούτου, άρα απαντά θετικά στην πρόκληση να πιάσει την καυτή πατάτα.

Θέλει να ξεφύγει από τον συστημικό κλοιό μιας κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ από την παρούσα Βουλή, όπως πολλά οικονομικά και πολιτικά, εγχώρια και διεθνή κέντρα θα επιθυμούσαν. 

Το θέμα συνεχίζουν να θέτουν τα μικρότερα φιλοευρωπαϊκά κέντρα της αντιπολίτευσης μιλώντας για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης από την παρούσα Βουλή.

Επιδιώκει να εμπεδώσει στους υποστηρικτές του, αλλά και στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, την πεποίθηση ότι μόνο μια νέα κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη δίνη της κρίσης και να αντιμετωπίσει με τη δέουσα αυστηρότητα τις προσφυγικές ροές.

Επιθυμεί να κλείσει το «κουτί» της εσωστρέφειας που άνοιξε η «νηφάλια» προσέγγιση της κυβέρνησης από την καραμανλική πτέρυγα, αλλά και της αδυσώπητης κόντρας που επιδιώκει η σκληρή δεξιά τάση της Ν.Δ...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: