1.3.16

Σκουρλέτης: Έξω από τους σχεδιασμούς μας...

Σκουρλέτης: Έξω από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ


...η πώληση του ΑΔΜΗΕ...

«Η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι έξω από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης», υποστήριξε την Τρίτη στην Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης, επιχειρώντας να...
διαψεύσει δημοσιεύματα που μιλούν για κίνδυνο ανατροπής της αρχικής συμφωνίας με τους Θεσμούς και ενδεχόμενο πώλησης του συνόλου των μετοχών του ΑΔΜΗΕ ως προαπαιτούμενη δράση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

«Μέσα στην ευρωπαϊκή λογική είναι και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», είπε αρχικά ο υπουργός Περιβάλλοντος για να συνεχίσει: «Υπάρχουν μικροί ιδιώτες ανταγωνιστές. Έχουν μικρό μερίδιο. Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα φτιάξουμε ανταγωνιστές. Ένα πλαίσιο θα φτιάξουμε για τις επενδύσεις. Δεν θα φτιάξουμε σχέδιο εις βάρος της ΔΕΗ όπως ήταν αυτό με την «μικρή» ΔΕΗ που έδινε περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας στον ανταγωνισμό. Αυτή η πρόταση δεν θα υλοποιηθεί από την σημερινή κυβέρνηση. Είναι έξω από τους σχεδιασμούς όπως έξω από τους σχεδιασμούς είναι και η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ. Αυτό δεν υπάρχει και δεν το επιβάλει ο ανταγωνισμός».

Εκτός αυτού, ο κ. Σκουρλέτης, είπε ότι η ΔΕΗ μελετά νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να ενταχθούν και όσοι αδυνατούν να μπουν στην υπάρχουσα με τις 36 δόσεις.

«Ψάχνουμε πιο ευέλικτους τρόπους να δούμε τις περιπτώσεις ανθρώπων που από τις σημερινές ρυθμίσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν και δεν πρέπει να χάσουν το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και η ΔΕΗ να εισπράττει έστω και με πιο αραιό ρυθμό τις οφειλές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: