1.3.16

Συνάντηση Τσίπρα-Τούσκ...

Τσίπρας-Τούσκ

...πριν τη Σύνοδο Κορυφής...

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, την...
Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Να θυμίσουμε πως οι δύο άνδρες συναντήθηκαν ξανά στις 16 Φεβρουαρίου και συζήτησαν για τις μεγάλες προκλήσεις του προσφυγικού ενώ παράλληλα είχαν υπογραμμίσει ότι δεν τίθεται ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

Πίεση στην Τουρκία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα ζητήσει από την τουρκική ηγεσία να δεσμευτεί «περισσότερο» για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία την Πέμπτη και την Παρασκευή, πριν από το σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, στις 7 Μαρτίου.

«Η Ευρώπη είναι έτοιμη, όπως έχει ήδη δείξει, να χορηγήσει ουσιαστική οικονομική βοήθεια στις χώρες που γειτονεύουν με τις εμπόλεμες ζώνες», είπε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη από τη Βιέννη.

«Όμως ταυτόχρονα, αναμένουμε από τους εταίρους μας ότι θα δεσμευτούν περισσότερο, μια αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή. Αυτό θα είναι το θέμα των συζητήσεων που θα έχω στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Ο Τούσκ συναντήθηκε σήμερα με τον Βέρνερ Φάιμαν, δηλώνοντας: «Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα μας απέναντι στη μεταναστευτική κρίση. Αποκαλείται ''Πίσω στη Σένγκεν''», είπε ο Τουσκ μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: