1.3.16

Πόλεμος...

Kαλύπτοντας τα ανομήματά (τους)

Αν πιστέψουμε αυτά που λένε κόμματα της αντιπολίτευσης και ορισμένα μέσα ενημέρωσης, εδώ και έναν χρόνο συμβαίνουν στην Ελλάδα εξωφρενικά πράγματα. Ολα μάλιστα...
για πρώτη φορά:

1. «Πρώτη φορά έχουμε μια κυβέρνηση που επιχειρεί να στήσει κομματικό κράτος, διορίζοντας παντού δικούς της ανθρώπους».

■ Προφανώς τη χώρα, από το 1974 μέχρι το 2015, την κυβέρνησαν εξωγήινοι με ακομμάτιστη αντίληψη, τιτάνες της ηθικής και πολύ αυστηροί, όταν παραβιαζόταν η νομιμότητα. Οι κατηγορίες της Ν.Δ. για τους «πρασινοφρουρούς» που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα (1981-1989) και οι κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για τα «γαλάζια παιδιά» που λεηλατούσαν το κράτος (2004-2009) είναι πλάσματα νοσηρής φαντασίας.

2. «Πρώτη φορά κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει την ενημέρωση».

■ Γελάει ο κάθε πικραμένος. Να ξεχάσουμε δηλαδή την αιμομικτική σχέση των παλιών κομμάτων εξουσίας με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ; Να ξεχάσουμε το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις άφηναν σκοπίμως αρρύθμιστο το τηλεοπτικό τοπίο, έδιναν δουλειές στους εργολάβους-ιδιοκτήτες των μέσων, παίρνοντας για αντάλλαγμα την απλόχερη υποστήριξή τους;

Να ξεχάσουμε ακόμη ότι ο εμπνευστής του όρου «διαπλοκή» είναι ο επίτιμος αρχηγός της Ν.Δ., που υπήρξε και θύμα της; Μήπως πρέπει να ξεχάσουμε ότι για διαπλοκή μιλούσε η Ν.Δ., όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για διαπλοκή έκανε λόγο και το ΠΑΣΟΚ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση; Ας ξεχάσουμε, τέλος, και την αποδιδόμενη στον Κώστα Καραμανλή φράση για τους «πέντε-έξι νταβατζήδες που θέλουν να κάνουν κουμάντο».

3. «Πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά στοχοποιούνται τόσο βάναυσα αρχηγός κόμματος και η σύζυγός του».

■ Να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν και να θυμίσουμε σ’ εκείνους που έχουν απωθήσει από τη μνήμη τους ότι: Οι οπαδοί της Ν.Δ. φώναζαν στις συγκεντρώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή το σύνθημα για τον Ανδρέα Παπανδρέου «αυτός είναι αρχηγός και όχι ο μεθύστακας ο Αμερικανός». Η σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρα Λιάνη διασύρθηκε από κόμματα και μέσα ενημέρωσης (μικρότερης έντασης και κακοήθειας ήταν οι αιχμές για τη Νατάσα Καραμανλή και τη Μαρίκα Μητσοτάκη).

Ο Ανδρέας Παπανδρέου οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με μαρτυρίες ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου και οι κατήγοροί του -κόμματα και μέσα ενημέρωσης- είχαν προεξοφλήσει την καταδίκη του, ασχέτως αν μετά έκαναν μεγαλοπρεπείς κυβιστήσεις.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε (με την ανοχή τής τότε κυβέρνησης) για συνεργασία με τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. Τα αργύρια που υποτίθεται πως πήραν ο Χ. Φλωράκης και ο Λ. Κύρκος, για να οργανώσουν το «βρόμικο ‘89» ήταν ένα κότερο και μία βίλα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στις περισσότερες από τις παραπάνω αθλιότητες πρωταγωνίστησαν πρόσωπα και μέσα ενημέρωσης που και σήμερα δίνουν τον τόνο στην εκστρατεία για τη σωτηρία της πατρίδας από τους ολετήρες.

4. «Πρώτη φορά η χώρα θυμίζει ακυβέρνητο σκάφος, πρώτη φορά η πόλωση έχει εγκατασταθεί στη δημόσια ζωή, πρώτη φορά με ευθύνη της κυβέρνησης καλλιεργείται συστηματικά κλίμα εθνικού διχασμού».

■ Το 1980 η Δεξιά έλεγε πως, αν ερχόταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, θα απειλούνταν η εθνική ασφάλεια, οι διεθνείς σχέσεις της χώρας και η κοινωνική ομαλότητα. Το 1989 οι μισοί Ελληνες αποκαλούσαν τους άλλους μισούς «κλέφτες» και τον αρχηγό τους αρχιαπατεώνα και Δον Κορλεόνε. Για αρκετούς μήνες του 1995 η χώρα ήταν χωρίς πρωθυπουργό και κυβερνούσαν στ’ όνομά του χαρτορίχτρες, ξεματιάστρες και ρασοφόροι.

Αυτό που συμβαίνει είναι πόλεμος. Το παλιό σύστημα νιώθει απειλούμενο και μετέρχεται όλα τα μέσα για να αποτρέψει την ήττα του: συκοφαντίες, κανιβαλισμούς, εκβιασμούς, κιτρινίλα, διασπορά δηλητηριωδών φημών. Το ερώτημα είναι το εξής: Το νέο που θα γεννηθεί (αν προλάβει φυσικά) θα λειτουργήσει όπως το προηγούμενο;

Τάσος Παππάς - Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: