2.2.16

Γεροβασίλη για αγροτικό: Η θέση μας είναι διάλογος, διάλογος, διάλογος...

Γεροβασίλη για αγροτικό: Η θέση μας είναι διάλογος, διάλογος, διάλογος
Στόχος της κυβέρνησης είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος...
Να απομονώσουν όσους δεν θέλουν διάλογο κάλεσε τους αγρότες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι η θέση της κυβέρνησης για το αγροτικό είναι: διάλογος, διάλογος, διάλογος. 

Η κυρία Γεροβασίλη αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο παρατηρείται η..
έντονη κινητικότητα για την αξιοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων» και υποστήριξε «ότι η κινητικότητα αυτή δεν σχετίζεται με τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών». 

Εις ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Οι ελληνικές προτάσεις τηρούν κατά γράμμα τους όρους της συμφωνίας, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς είναι σε προκαταρκτικό επίπεδο. 

«Υπάρχει ένα σχεδόν συμφωνημένο πλαίσιο» είπε η κυρία Γεροβασίλη και εξήγησε ότι ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές ολοκληρώνεται την Παρασκευή οπότε οι συζητήσεις θα διακοπούν για μία εβδομάδα και θα ξαναρχίσουν έπειτα από μία εβδομάδα με στόχο να διαρκέσουν και να ολοκληρωθούν τελικά εντός δύο εβδομάδων. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ώστε τον Μάρτιο να έχουμε το τέλος της αξιολόγησης. 

«Υπάρχει η συμφωνία του Αυγούστου η οποία δεν είναι πολύ ευχάριστη» συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησης για την αναδαιμόρφωση του φορολογικού συστήματος. 


Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, γνωστό και ως briefing, ξεκινά και πάλι σήμερα έπειτα από οκτώ μήνες που είχε σταματήσει με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: