2.2.16

Τα είπα-ξείπα του Αδώνιδος...

Αδωνις Γεωργιάδης - Νίκος Παππάς
Αν είναι ένα πράγμα που χαρακτηρίζει τον σοβαρό πολιτικό, αυτό είναι να εννοεί αυτό που λέει και να το τηρεί.

Μέγα παράδειγμα τούτου, ο εκδότης, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών πώλησης βιβλίων, πρώην...
βουλευτής του ΛΑΟΣ, υφυπουργός Ανάπτυξης επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου, μετέπειτα βουλευτής της Ν.Δ., υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά, πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. και νυν αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης.

Μακρύ το πολιτικό βιογραφικό του και πολύ συγκεκριμένη η πορεία του. Από τον νέο θεσμικό θώκο του, πλέον, υπερθεμάτισε στην πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να εμποδίσει τις προσπάθειες συγκρότησης του ΕΣΡ και διαγωνισμού για τα κανάλια.

Για αποφυγή, φυσικά, παρεξηγήσεων, διευκρίνισε πως η Ν.Δ. δεν υποστηρίζει τους καναλάρχες αλλά ζητά αδειοδότηση των σταθμών με καθαρούς κανόνες.

Την ίδια στιγμή, προφανώς προς ουδεμία αποφυγή παρεξηγήσεων, κινούμενος στο ίδιο πνεύμα πολιτικού ήθους με τον έτερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αν. Λοβέρδο, χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ τον υπουργό Επικρατείας «χουντικό», καλώντας τον να βγάλει τη «στολή της χούντας»:

«Δεν θέλουμε την ελευθερία του λόγου να την καθορίσει ο κ. Παππάς. Ο κ. Παππάς, εκτός όλων των άλλων, είναι και άσχετος. Εχει αναγορεύσει σε πρώτης προτεραιότητας ζήτημα ένα δευτερεύον ζήτημα. Η τεχνολογία ευτυχώς έχει ξεπεράσει… τύπους Παππά, άρα ο κ. Παππάς ας βγάλει τη στολή της χούντας τώρα και να γίνει ένας κανονικός Ευρωπαίος πολιτικός».

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως «ένας ακόμη λόγος για να μην εμπιστευόμαστε τον κ. Παππά» είναι πως ο τελευταίος «δεν έκανε ό,τι όλοι οι προηγούμενοι, με αποτέλεσμα όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί να λειτουργούν χωρίς άδεια αυτή τη στιγμή» (Παραπολιτικά FΜ).

Δηλαδή εγκάλεσε τον υπουργό ότι δεν υπέγραφε -όπως πράγματι όλοι οι προηγούμενοι- προσωρινές άδειες σε κανάλια που χρωστάνε εκατομμύρια στο Δημόσιο.

«Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει εκφραστεί υπέρ της δικτατορίας, γεγονός που τον καθιστά ενδεχομένως τον πιο γνωστό υποστηρικτή αυτών των απόψεων. Προφανώς, τον έχει αποθρασύνει το γεγονός ότι μετακινήθηκε από την προθήκη στη διοίκηση της Ν.Δ.», απάντησε ο Νίκος Παππάς στο σχόλιο του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

«Δεν περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη να βάλει φρένο στη γλώσσα του. Δεν περιμένουμε να γνωρίζει την ιστορία αυτών στους οποίους απευθύνεται. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί αυτές τις απόψεις», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

Κάτι η μέρα, κάτι η πρόωρη ζέστη για την εποχή, κάτι τα λόγια του Παππά, ο Αδωνις Γεωργιάδης επανήλθε και μέσω του αγαπημένου του μέσου, του twitter, αναδιπλώθηκε και «συμμάζεψε» τα όσα είχε δηλώσει.

«Η δήλωσή μου για τον Νίκο Παππά ήταν πριν από την ανακοίνωσή του. Πότε ακριβώς έχω εκφραστεί εγώ υπέρ της Χούντας; Ντροπή! Επειδή στην πολιτική πρέπει να έχουμε ανθρωπιά, αποσύρω το σχόλιο περί Στρατηγού και Χούντας για τον @nikospappas16 για ιστορικούς λόγους», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

«Για ιστορικούς λόγους»; Τι να εννοεί άραγε; Μήπως ξαφνικά φοβάται ο κ. Γεωργιάδης πώς θα τον κρίνει η Ιστορία;

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: