1.2.16

Σπίρτζης: Η δημοκρατία στα κανάλια είναι το ζήτημα ...

...και όχι ο αριθμός των αδειών (BINTEO)...
Προστατεύουμε τους ανθρώπους της εργασίας δήλωσε ο υπουργός Yποδομών Mεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης τονίζοντας ότι η καθημερινή μετακίνηση των πολιτών με κάρτες δεν επιβαρύνεται από τον ΦΠΑ που...
αφορά το εισιτήριο της μίας διαδρομής.  Πρόσθεσε επίσης ότι δεν αλλάζει τίποτα για όσους έχουν δικαίωμα στο 50% εισιτήριο, ή για τους ανέργους που έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη που στην ΕΡΤ, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών για ΜΜΕ ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν μια ανεξάρτητη αρχή που ορίζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο όπως το ΕΣΡ να τίθεται πάνω από αυτό ενώ εξήγησε ότι το ζήτημα στα κανάλια είναι η Δημοκρατία και όχι ο αριθμός των αδειών. Στο πλαίσιο αυτό έφερε ως παράδειγμα ότι ο ίδιος ούτε πριν, ούτε και ως υπουργός ενάμισι χρόνο δεν έχει κληθεί, ούτε μία φορά στα ιδιωτικά κανάλια.

Οι τρεις πρόεδροι που αντικαταστάθηκαν στις αστικές συγκοινωνίες έλαβαν θέσεις στη Ν.Δ.

«Έχει ονοματεπώνυμο η κατάντια που παραλάβαμε τις αστικές συγκοινωνίες» σημείωσε ο υπουργός εξηγώντας ότι ενώ μας κατηγορούν για κομματικό κράτος, «οι τρεις πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι που αντικαταστάθηκαν με το που αντικαταστάθηκαν ο ένας έγινε γενικός διευθυντής της Ν.Δ. και ο άλλος διευθυντής επιτελικού σχεδιασμού, προγράμματος της Ν.Δ.»

Μετακλητούς υπαλλήλους είχαν όλοι οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο και συνεχίζουν να το κάνουν και κυρίως το κάνει η Ν.Δ. αλλά και το ΠΟΤΑΜΙ. Έκανε κανείς διαγωνισμό για το ποιους μετακλητούς θα έχει το ΠΟΤΑΜΙ. Δεν πρόκειται για διορισμούς στο δημόσιο και ο νόμος ορίζει συγκεκριμένο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι στο γραφείο του απασχολούνται λιγότεροι του οριζόμενου αριθμού, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει τον αριθμό των μετακλητών κατά 25%, από όσους είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις . Πρόσθεσε επίσης ότι οι μισθοί των μετακλητών υπαλλήλων και των επιστημονικών συμβούλων κυμαίνονται από 750 – 1500 ευρώ και δεν έχουν καμία σχέση με αστρονομικά ποσά που ακούγονται.

Επανεκκίνηση μεγάλων έργων και πρόγραμμα υποδομών

Ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε και το ασφαλιστικό και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

«Τα μεγάλα έργα που ήταν κολλημένα έχουν επανεκκινηθεί, αν κάνει κάποιος μια επίσκεψη στα εργοτάξια θα δει πολύ κόσμο να δουλεύει, αν αυτό το έχει κάνει μια προηγούμενη κυβέρνηση θα ήταν πρώτο, δεύτερο θέμα κανένα τρίμηνο αλλά σήμερα ούτε ως είδηση δεν έχει ακουστεί».

Ωστόσο όπως σημείωσε «τα χρονοδιαγράμματα είναι στενά. Το Μάρτιο του 2017 πρέπει να έχουν τελειώσει όλα τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και το μετρό Θεσσαλονίκης. Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό που είναι το 35% της γραμμής θα δημοπρατηθεί στο πρώτο τετράμηνο του έτους ενώ όπως υποστήριξε μέσα στο 2016 γίνεται προσπάθειες να δρομολογηθεί και το δεύτερο τμήμα της γραμμής».

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: