1.2.16

Και αλλαγές στη φορολογία απαιτεί τώρα το Κουαρτέτο...

Τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για το νέο Κωδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δηλαδή, θα έχουν αύριο οι επικεφαλής των θεσμών, καθώς...
όπως φαίνεται προστέθηκε και αυτό στη λίστα με τα τρέχοντα προαπαιτούμενα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ανοίξει όλοι τα χαρτιά τους για το δημοσιονομικό (όπου πλέον εντάσσεται και το φορολογικό) αλλά και για το ασφαλιστικό.

Όπως ανέφεραν πηγές μέσα από τη διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια "Δόθηκαν τρία κείμενα. Για τους μεγάλους οφειλέτες, που χρωστούν πολλά σε τράπεζες και Δημόσιο, για τις αλλαγές στο νόμο Δένδια που αφορούν στα επιχειρηματικά δάνεια και για τους μικρομεσαίους και τα στεγαστικά που θα υπάρχουν εξαιρέσεις από την πώληση σε hedge funds.

"Μέχρι αύριο θα έχουμε την πρότασή μας για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος", πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο ραντεβού του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Γιώργου Σταθάκη και του κ. Χουλιαράκη με το κουαρτέτο ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, με την σκυτάλη να παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

Η κρίσιμη συζήτηση για το Ασφαλιστικό απασχόλησε ηδη τα τεχνικά κλιμάκια που ζήτησαν στοιχεία για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών σε συνάρτηση και με το Ασφαλιστικό, ενώ αύριο το πρωί στις 11 οι θεσμοί θα δούν τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ωστόσο τη θέση του πήρε ο υπουργός Εργασίας.

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας προβλέπει επίσης συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με εκπροσώπους της Τραπέζης της Ελλάδος και με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη στις 5 μ.μ. με αντικείμενο τα «κόκκινα» δάνεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: