1.2.16

Τσίπρας: Η έξοδος από την κρίση...

... περνά από την εξυγίανση των τραπεζών...
«Χρειάζεται ένα πλαίσιο που θα ευνοεί την καινοτομία και θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να παίξουν τον ουσιαστικό τους ρόλο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως...
είπε ο πρωθυπουργός, οποιαδήποτε προσπάθεια για έξοδο από την κρίση περνά από την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

«Δοκιμασμένες με επιτυχία συνταγές στο εξωτερικό αποτελούν μπούσουλα για τη την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και στην Ελλάδα» σημείωσε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το πρόγραμμα Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας είναι ένα πρότυπο και εκτίμησε ότι θα βοηθήσει στην μετάβαση από την κρίση στην αναγέννηση της ελπίδας.

«Η πολυετής ύφεση έφερε μια τεράστια κοινωνική και οικονομική κρίση. Ολοι οι κοινωνικοί δείκτες επιδεινώθηκαν δραματικά», είπε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν και όσες άντεξαν βρέθηκαν μπροστά στη χαμηλή ζήτηση, τον ακριβό δανεισμό.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αντιμέτωπη με αυτά τα μεγέθη η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και σημείωσε ότι παρά τα πενιχρά κονδύλια επετεύχθη η μείωση της ανεργίας κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι προωθείται η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: