1.2.16

Στο κόκκινο το πολιτικό σκηνικό...

Στο κόκκινο το πολιτικό σκηνικό για το αγροτικό
... για το αγροτικό...

Ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της λεωφόρου Συγγρού θέτει επί τάπητος ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας πράξη αυτό που ο ίδιος είχε διαμηνύσει από την...
Κυριακή της εκλογής του στην προεδρία. Μέσα σε ένα σκηνικό ρευστότητας και με τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να βαδίζει εγκλωβισμένη ανάμεσα σε Συμπληγάδες, που εκτείνονται από τα καυτά ζητήματα της οικονομίας και το ασφαλιστικό, μέχρι το μεταναστευτικό και προσφυγικό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει όλο το φάσμα των παρεμβάσεών του, την ώρα που οι διαρροές δεξιά και αριστερά ακόμα και για προσφυγή στην κάλπη δείχνει πως το οικοδόμημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου δε διάγει και τις πλέον εύφορες ημέρες του.
Πέρα από την καυτή ατζέντα του προσφυγικού, όπου η λεωφόρος Συγγρού έδειξε προς την κατεύθυνση της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, σε ένα θέμα που εκ των πραγμάτων αποκτά εθνική διάσταση, η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει εμφανώς πως δε θα αφήσει σε... χλωρό κλαρί το Μέγαρο Μαξίμου, που από σήμερα τίθεται στην πρέσα των εκπροσώπων των πιστωτών. Το διαυγές του πράγματος φάνηκε από τον τρόπο που αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία, όταν η Κουμουνδούρου την εγκάλεσε ότι συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να "τορπιλίσει" το διάλογο.
"Μετά τις 10 Ιανουαρίου ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται. Ξεκίνησε με προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνέχισε με γκρίζες διαρροές και ύβρεις. Σήμερα κατεβαίνουν ακόμα ένα σκαλί. Επιχειρούν να ταυτίσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Ο πανικός τους χτυπάει κόκκινο. Ως η μετριοπαθής, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας δε θα τους ακολουθήσουμε", τόνισε η γαλάζια παράταξη, σε μία ανακοίνωση με ιδιαίτερα σκληρούς τόνους. Και μπορεί επίσημα η λεωφόρος Συγγρού, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να έχουν στείλει εξ’ αρχής μήνυμα ενάντια στο κλείσιμο των εθνικών οδών, ωστόσο στο ασφαλιστικό, που πλήττει τον αγροτικό κόσμο, τους επιστημονικούς φορείς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η Νέα Δημοκρατία δείχνει πεντακάθαρα πως θα βρεθεί απέναντι στους σχεδιασμούς του υπουργού Εργασίας και της Ηρώδου Αττικού. "Το σχέδιο Κατρούγκαλου προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων", σημείωσε (Πρώτο Θέμα) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε αυτά καθαυτά τα εσωτερικά ζητήματα, στα κεντρικά γραφεία της παράταξης έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και ηγετικών στελεχών της παράταξης για τη διοργάνωση του Συνεδρίου, που τοποθετείται χρονικά στα μέσα Απριλίου. Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το σχέδιο για τη νέα μορφή της παράταξης σε ιδεολογικό και οργανωτικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα, με τον ίδιο τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο να έχει μιλήσει για ένα συνέδριο επανεκκίνησης. "Κεντρικός στόχος του νέου προγράμματός μας θα είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Να περάσουμε από την διανομή της φτώχειας –διαχρονική πολιτική της Αριστεράς -στην παραγωγή του πλούτου. Με ενίσχυση της παραγωγικότητας, επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και προστασία για τους αδύνατους. Βασικό ζητούμενο μας θα είναι το μεταμνημόνιο, η Ελλάδα της νέας εποχής. Της δημιουργίας, της αισιοδοξίας και της κοινωνικής συνοχής. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν θα εργαστούμε για να υιοθετήσουμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες", τόνισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης, στο "Κεφάλαιο", δίνοντας το στίγμα των προθέσεων για τη νέα ημέρα του κόμματος. Ο μετασχηματισμός των οργάνων, η νέα μορφή χρηματοδότησης, ακόμα και η αξιολόγηση όλων των στελεχών θα αποτελέσουν δομικά στοιχεία του Συνεδρίου, του οποίου θα έχουν προηγηθεί προσυνέδρια, αλλά και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: