1.2.16

Ρέντσι: Δεν είμαστε εδώ για εντολές...


...από μέγαρα των Βρυξελλών...

«Η δουλειά μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στον...
ρόλο της Ιταλίας στην Ευρώπη.

Σε γραπτή παρέμβασή του μέσω Διαδικτύου, ο Ρέντσι σημείωσε: «Τα πράγματα άλλαξαν. Οι μεταρρυθμίσεις είναι, πλέον, νόμος, και μετά από σχεδόν τρία χρόνια ύφεσης, επέστρεψε θετικό πρόσημο στα βασικά στοιχεία της οικονομίας».

«Δουλειά μας να ηγηθούμε της Ευρώπης»

Και προσθέτει: «Μπορούμε και πάλι, λοιπόν, να ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε. Και η δουλειά μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών».

Σύμφωνα με τον Μ. Ρέντσι «η Ιταλία είχε επί χρόνια ηθικό χρέος προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ιδίως προς τους πολίτες της, διότι μιλούσε για μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν κατάφερνε να τις κάνει πράξη».

Ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε, παράλληλα, στην καταψήφιση, από την γερουσία, των δύο προτάσεων δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «οι ψήφοι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, σε κάθε ψηφοφορία που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο, όλο και μειώνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: